İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

İstanbul'da "Siber Dolandırıcılık" Operasyonu

İllegal yollarla elde ettikleri kredi kartı bilgilerinden haksız kazanç sağladığı öne sürülen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Yasa dışı yollarla elde edilen kredi kartı bilgilerini kullanarak haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgisi dışında kredi kartı kullanılan vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine araştırma başlattı.

Polis ekipleri, teknik ve fiziki takip sonrası ulaşılan bilgiler doğrultusunda, Kağıthanede kargo çalışanı gibi gittiği bir adrese baskın düzenledi. Operasyonda, M.S. (28), Ürdün uyruklu A.S.Z.A. (31) ile Fas uyruklu kadınlar İ.S. (32) ve E.H.F. (31) gözaltına alındı.

Söz konusu adreste yapılan aramalarda, 2 dizüstü bilgisayar, 3 sim kart, 6 cep telefonu, hafıza kartı, bilgisayar yazıcısı, sahte pasaport, özel bir turizm firması adına hazırlanmış kaşe, suçtan elde edildiği değerlendirilen farklı marka ve modellerde eşyalar, tanınmış markaların bulunduğu ve başkalarına ait kartla yapılan çok sayıda alışveriş dekontu ve faturası ile İstanbul’da faaliyette bulunan beş yıldızlı otellere ait sahte mail-order formları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, "Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" ile "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.S, A.S.Z.A, İ.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, E.H.F ise serbest bırakıldı.

Yapılan incelemede kredi kartı bilgilerini yasal olmayan deep web ağı üzerinden satın alan şüphelilerin, bu bilgileri kullanarak 150 bin liralık haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiği belirtildi.