İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları!

İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları!
Güncelleme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Kızılay Genel Müdürlüğü'nde çalışan direktörler ve üst düzey personellerin maaşları ile Başkentgaz tarafından Kızılay'a bağış olarak aktarılan paranın Ensar Vakfı'na yurt yapılması maksadıyla verilmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından cevaplanması istemiyle 2 ayrı soru önergesi verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Başkentgaz'ın iktidara yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı'na yaptığı bağışa aracı olması nedeniyle Türkiye'nin gündeme oturan Kızılay ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.

Özdağ, Ensar Vakfı'na ve diğer vakıflara 2003 yılından bugüne kadar Türk Kızılayı bütçesinden ne kadar para aktarıldığının yanında, Ensar Vakfı'na Kızılay aracılığıyla yapılan bağışın Başkentgaz'a vergi avantajı sağlayıp sağlamadığını da sordu.

MAAŞ ARTIŞLARI HANGİ GEREKÇELERLE YAPILDI?

İYİ Partili Özdağ, Türk Kızılay'ı ile ilgili diğer önergesinde ise, Türk Kızılay'ında görevleri genel müdür ve direktörlerin maaşlarını TBMM gündemine taşıdı. Genel Müdür ve direktörlerin maaşlarında 2016 yılına göre yüzde 461 artış olduğuna dikkat çeken Özdağ, bu artışın hangi gerekçeler göz önüne alınarak yapıldığını sordu.

İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları! - Resim : 1

İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları! - Resim : 2

İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları! - Resim : 3

İYİ Partili Özdağ'dan Bakan Soylu'ya Kızılay soruları! - Resim : 4

Seçiniz...