Karabük'te Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası

Karabük'te Evlilik Vaadiyle Dolandırıcılık İddiası

KARABÜK (AA) - Karabük'te bir kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu iki kadın gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre,...

KARABÜK (AA) - Karabük'te bir kişiyi evlilik vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu iki kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Soğuksu Mahallesi'nde oturan 88 yaşındaki Niyazi Yalçın, tanıdıkları vasıtasıyla telefonda tanıştığı Ağrı'da bulunan 55 yaşındaki Natalya Mahmudova ile evlenmeye karar verdi. Bir komşusunu da yanına alarak Ağrı'ya giden Yalçın, burada Mahmudova'nın ağabeyi olduğunu iddia ettiği kişiye 10 bin lira para verdi.

Yalçın, daha sonra nikah yapmak için Mahmudova ve arkadaşı Samira Balaban'ı da alarak Karabük'e döndü. Mahmudova ve Balaban'ı mahallede gören bakkal Burhan Tabak, izlediği bir televizyon kanalında dolandırıcı oldukları iddiasıyla fotoğrafları gösterilen kişiler olduğunu fark ederek durumu Yalçı'nın torununa bildirdi.

Dedesiyle aynı adı taşıyan torun Niyazi Yalçın, cep telefonuyla çektiği kadınların fotoğrafını televizyon programını yapan sunucuya yayında olduğu sırada gönderdi. Sunucunun televizyondan yaptığı ihbara harekete geçen Karabük polisi, durumu fark eden ve kaçmaya çalışan iki kadının peşine düştü.

Şüphelilerin ticari bir taksiye Ankara’ya gittiğini belirleyen ekipler, taksi şoförüyle telefonla irtibata geçti. Şüphelilere durumu fark ettirmeyen polis, şoförü uyararak taksiyi Eskipazar ilçesi Mermer Kavşağı’nda durdurdu. Polis ekipleri, şüphelileri göz altına aldı.

Taksi şoförü Cengiz Yıldırım, gazetecilere, Ankara’ya gitmek isteyen kadınların kendisine 300 lira verdiğini, yolda giderken kendisini telefonla polisin aradığını ve onların talimatlarını yerine getirdiğini anlattı.