Kılıçdaroğlu'ndan AK Partili kadınlara çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan AK Partili kadınlara çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşmasını AK Parti'nin cinsel istismar önergesini geri çekmesine ayırdı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Eğer bugün AKP geri adım atmışsa bunu yapan bu ülkenin yiğit kadınlarıdır

Bunların tek bir düşüncesi var: Tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Bugün ülkenin bütün kadınlarına teşekkür ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan... Onların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. 

Bu bataklıktan Türkiye'yi kadınlar kurtaracak.

Kanun teklifleri ve tasarıları önce komisyonda görüşülür, ondan sonra Genel Kurul'a iner. Bugün geri çekilen yasa önerisi bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir. Yani komisyonlarda görüşülmemiştir. Yani sivil toplumun ve 3 siyasi partinin görüşü sorulmamıştır. Önerge, CHP'nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için bugüne sarkmıştır.

Geceyarısı önergelerine biz karşı çıkıyoruz. MHP ve HDP'nin de karşı çıkması gerekiyor. Hatta AK Parti'nin de içinden karşı çıkanların olması gerekiyor

En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir ve teklif geri çekilme konusunda kabul görmüştür.

Bugüne kadar Türkiye'de ne kadar sorun çıktıysa, bunun arkasında gece yarısı önergeleri yatmaktadır. Oturup insan gibi görüşmek, uzlaşmak varken yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul etmemeliyiz. Ettirmediniz, şükranlarımı sunuyorum.

AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime sesleniyorum. Sizlerin değerini bilmediler. Şimdi tecavüzcülere af getiriyorlar. O çatının altından ayrılın gelin...

Adalet Bakanı şu açıklamayı yapıyor. Tamamen ailenin ve küçük bir çocuğun rızasıyla olmuşsa diyor... Nasıl olur.. Bu çocuk.. Elma şekeriyle mi kandıracaksınız.

Bazıları da bunu dini referans vererek bunu kabul edilebilir hale getirmek istediler.

Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması için verildi? Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz diye sorun her AKP'liye. Türkiye'nin derdine bakın, bunların derdine bakın.

Dolar almış başını gidiyor, işadamı yatırım yapmıyor. Esnaf siftah yapamıyor, onlar tecavüzcüleri hapisten çıkarmanın derdindeler.

Bugün bir KHK yayımlandı. Şehitler arasında bir ayrım yapmışlardı, şimdi bunu derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları askerlik yapmayacak ama PKK ile mücadele ederken şehit olanlarınki yapacak. Başbakan da duysun: Şehitler arasında ayrım yapanlar haindirler. Bütün şehit yakınlarına sesleniyorum. Adaleti ve kalkınmayı unutan partiyi yani AKP'yi şimdi çok daha yakından tanıyorsunuz. Şehitler arasında bölücülük yapandan ülkeye hayır gelmez.

Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Bu ülkenin kadınları, bu ülkenin anneleri var.

Şimdi reöimi değiştirmeye kalkıyorlar. Parlamenter demokratik sistemden, halkın seçtiği vekillerden hoşlanmıyorlar, medyanın özgürlüğünden hoşlanmıyorlar. Bütün yetkiyi bir kişiye vermeyi arzu ediyor musunuz? Bütün kadınlara sesleniyorum. Hep birlikte sahip çıkacağız.

Rejimi değiştirmiyoruz, 1923'te kaldı o diyorlar. Sanki çocuk kandırıyorlar. sizi FETÖ; PKK; IŞİD kandırdı. Sanıyorlar ki CHP'yi de kandırırız. Biz kanmayız. Sayın Binali Yıldırım. Başbakansan başbakanlığını bil, koltuğa , başbakanlığa sahip çıkmamız gerekiyor.

FETÖ bizi kandırdı, biz saftık ama Kılıçdaroğlu biliyordu, o yargılansın diyorlar. Ben de diyorum ki, gel birlikte yargılanalım. Ama gelemezler.

FETÖ bizi kandırdı, biz saftık ama Kılıçdaroğlu biliyordu, o yargılansın diyorlar. Ben de diyorum ki, gel birlikte yargılanalım. Ama gelemezler. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ'cü var, Bylock kullananlar var.

Ağaç kökü yesinler diyorlardı. Onlara sahip çıkacağız. Sen zıkkımın kökünü ye.

Bunlar gazetecilerden, kadademisyenlerden, öğretmenlerden intikam alıyor.

Devlette liyakatı kaldırdılar, devleti çökerttiler. Bugün geldikleri nokta budur.

(Kadınlara seslenerek) Sizler geldiniz diye buranın ses sistemini bozdular. Sesimiz duyulmasın diye. Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis Başkanı'na sesleniyorum: Sende onur varsa, sende ahlak varsa, bunu yapan adamı çıkartırsın, Meclis'te kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları aynen sana gönderiyorum.