Kırşehir Valiliğine Yapılan Nevruz Başvurusu

Kırşehir Valiliğine Yapılan Nevruz Başvurusu

Valilik, HDP İl Başkanlığının nevruz etkinliğine izin vermedi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valiliği, HDP İl Başkanlığınca yapılmak istenen nevruz etkinliğine izin vermedi.

Alınan bilgiye göre, HDP Kırşehir İl Başkanlığı, yarın Aşık Paşa Mahallesi'ndeki Maşa Deresi Meydanı'nda nevruz etkinliği düzenlemek için valiliğe müracaat etti.

Valilikçe yapılan değerlendirmede, belirtilen tarihte nevruz için talep edilen açık hava toplantısı uygun görülmedi. Kırşehir'in ilçelerini de kapsayan karar, HDP Kırşehir İl Başkanlığı yöneticilerine iletildi.

Öte yandan, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, HDP İl Başkanlığının başvurusuna izin verilmemesi nedeniyle oluşabilecek izinsiz gösterileri engellemek için "en üst düzeyde" tedbir aldı. Merkez ile ilçelerde pazar günü ve sonrası için yeni görevlendirmeler yapıldı.

Bu arada, ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle halkın kalabalık olduğu alışveriş merkezleri ve caddelerde resmi ve sivil polis ekibi sayısı artırıldı. Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali, otoparkların giriş çıkışları, alışveriş merkezleri gibi yerlerde özel güvenlik görevlilerine takviye olarak polis ekipleri görevlendirildi. Kırşehir'deki ek tedbirlerin ikinci bir emre kadar sürdürüleceği öğrenildi.