Kpdk 4/c'lilerin Statülerini Görüşmek Üzere Toplanacak

Kpdk 4/c'lilerin Statülerini Görüşmek Üzere Toplanacak

Kurul, bugün yapılacak bu yılki ilk toplantısında, kamuda 4/C kapsamındaki geçici personelin statüsünün iyileştirilmesi başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları görüşecek

ANKARA (AA) - Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), kamuda 4/C kapsamındaki geçici personelin statüsünün iyileştirilmesi başta olmak üzere, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları ele almak için bugün toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda yapılacak toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.

Kurul, kamuda 4/C kapsamındaki geçici personelin statüsünün iyileştirilmesi başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan kamudaki yükseköğretim mezunu işçilerin durumu, KİT'lerdeki sözleşmelilerin sosyal hakları gibi konuları ele alacak.

- "4/C garabetinden kurtulmak isterken şimdi yeni bir garabet çıkartılıyor"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin tamamının kadroya alınacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ancak "özel sözleşmeli personel" adıyla yeni bir statünün getirilmesini yadırgadıklarını söyledi.

Yeni statülerin çalışma hayatında yeni karmaşalara neden olacağını savunan Tonbul, "Biz 4/C garabetinden kurtulmak isterken şimdi '4/E' olarak tanımlanacağını düşündüğümüz yeni bir garabet çıkartılıyor" dedi.

Hükümetin taşeron işçilere kadro vaadi gibi toplu sözleşmede altına imza attığı maddelerin de arkasında durması gerektiğini dile getiren Tonbul, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 23 bin 4/C'li, statülerinin iyileştirilmesini bekliyor. Bu konudaki talebimizi toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirmiştik. O günden bugüne yürütülen çalışmalarla bu işi belli bir noktaya getirdik ama Maliye Bakanlığında aynı gayreti göremedik. İmzalanan toplu sözleşmenin de hükümetin bir vaadi olduğu unutulmamalı. 'Bütçe dengeleri bozulur' denilerek toplu sözleşmenin maddelerini görmezden gelmek büyük bir hata olur."