Maltepe Belediyesi'nde 1500 işçi greve çıktı

Maltepe Belediyesi'nde 1500 işçi greve çıktı
Güncelleme:

İstanbul'da Maltepe Belediyesi'nde de grev başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini 1500 işçi adına yürüten Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yönetimi aylık net 215 lira zam teklif edildiğini ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

İstanbul'da Genel-İş Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında 1500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev başladı.

Gülsuyu semtindeki Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde toplanan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler, 24.00 itibarıyla "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı bina girişine astı.

İşçilere seslenen Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun “Biz başından beri söylediğimiz gibi bunu masada uzlaşmayla bitirmek istiyoruz. Biz iş barışı bozulmadan, arkadaşlarımızın kaybettiği ücret gelirinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugüne kadar sabırlı bir şekilde geldik. Ancak geldiğimiz noktada belediye yönetimi hiçbir şey vermemek üzere kendini konumlandırmış. Geçmişte olduğu gibi bugün de bizi sefalet ücretine razı etmek istiyor. Biz buna razı olmayacağız" dedi.

'215 LİRA ZAM ÖNERDİLER'

Taban ücretinin günlük brüt 123 lira olduğunu, belediye yönetiminin ise 125 lira teklif ettiğini açıklayan Dolgun şöyle devam etti: "Buna da seyyanen 11 lira zam teklifinde bulunuldu. Toplamda elimize geçecek olan net zam bu şartlar altında 215 liradır. Çocuğa harçlık olarak verseniz cebine koymaz. 5 litrelik bir ayçiçek yağının bile 80 lira olduğu bir zamanda bize teklif edilen bu ücret 'greve çıkın' demektir. Biz de greve çıkıyoruz, grevin âlâsını yapacağız.”