MEB açıkladı: İşte teşvik kazananlar

MEB açıkladı: İşte teşvik kazananlar
Güncelleme:

Teşvikten yararlanmaya hak kazanan öğrenci ve okullar açıklandı.

MEB, teşvikten yararlanmaya hak kazanan öğrenci ve okulların listesini açıkladı. Sonuçlar, www.meb.gov.tr adresinden görülebilir.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrencilerin ve okulların listesi http://meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Tercih yapmaya hak kazanan öğrenciler,eğitim ve öğretim desteği için özel okul tercihlerini, 6-19 Eylül tarihleri arasında yapabilecek. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül’de ilan edilecek. Destek almaya hak kazanan öğrenciler, yerleştiği özel okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlayacak. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 75 bini ilk kez olmak üzere toplamda 340 bin öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden faydalanabilecek.

Okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerden 48-66 ay yaş grubunda olanlar bir defaya mahsus olmak üzere destekten yararlanabilecek. Okul öncesi eğitim kurumunda öğrenim görecek öğrenciler için 2 bin 860; ilkokuldakiler için 3 bin 440, ortaokul ve lisedekiler için 4 bin; temel liselerdekiler için ise 3 bin 440 lira teşvikverilecek.