MEB'ten 23 Nisan için 100. yıla özel marş

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocukların armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı dolayısıyla yeni bir marş hazırladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu özel gün için bir marş hazırladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanıyla dünya çocuklarına atfedilen tek bayram olan 23 Nisan’ın 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan marşı çocuklar bu yıl evlerinde hep birlikte seslendirdi.

MEB DUYURDU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, “23 Nisan haftasında çocuklarımızla birlikte 100. Yıl Marşı’nı söylemek için hazır mısınız” sorusunu yöneltti.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından da 23 Nisan 100. Yıl Marşı, “23 Nisan, bu ülkede her çocuğun üzerine doğar doğmaz iliştirilmiş ve oradan asla alınamayacak bir bağımsızlık hediyesidir” mesajıyla paylaşıldı.