Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ortaya çıktı

Güncelleme:

İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunan eski spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu.

Eski spordan sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz dün öğle saatlerinde evinde kızı tarafından hareketsiz halde bulunmuştu. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilirken ekipler Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini belirlemişti.

Mehmet Ali Yılmaz'ın İstanbul Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulunması gündeme bomba gibi düşerken, ölüm nedeni de büyük merak konusu olmuştu.

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞ

Ailesi tarafından yapılan açıklamada Trabzonspor Onursal Başkanı da olan Yılmaz'ın evde kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği ifade edildi.

İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunan eski spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu.

"ODASINDA DİNLENDİĞİ SIRADA..."

Yılmaz'ın ailesince yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "En değerli varlığımız, aile büyüğümüz, sevgili babamız, canımız, Tek-Art Holding Yönetim Kurulu başkanımız, eski Devlet Bakanı, Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ı bugün Beşiktaş'taki evinde ailesinin yanında dinlendiği odasında saat 13.00 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu maalesef kaybettik"

"TRABZONSPOR CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN"

Yılmaz'ın cenazesinin 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedileceği aktarılan açıklamada, "Bütün sevenlerinin, yakınlarının, dostlarının ve Trabzonspor camiasının başı sağ olsun" denildi.

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Yapılan incelemenin ardından eski Bakan Yılmaz’ın cenazesi adli tıp kurumu morguna getirildi. Polis eskortluğunda getirilen cenazeye oğlu ve aile yakınları eşlik etti.
Yılmaz’ın cenazesinin adli tıp kurumundaki incelemesi sürerken, defin işlemlerine ilişkin bilgiler ilerleyen saatlerde verileceği bildirildi.

YILMAZ'IN EVİNE TAZİYE ZİYARETLERİ

Yılmaz'ın vefat haberinin ardından iş ve spor dünyasından isimler de Yılmaz’ın evine taziye ziyaretinde bulundu.,

Mehmet Ali Yılmaz’ın ölümüne ilişkin konuşan yapımcı Erol Köse, “Tedavisi ve teşhisi için 2 buçuk gün hastanede kalmıştı. Ama genel durumu gayet yerindeydi. Ben de şok içindeyim. Kalp temelli olabilir ani vefatlarda. Aldığı ilaçlar vardı. Geri kalanını söylemem kişisel veriye girer. Ağır bir durumu yoktu. Başkan bünyesi güçlü adamdı. Fıtık ve ağrı için hastaneye gitmişti. Başka herhangi bir problemi yoktu. Başımız sağ olsun, adam gibi adamdı. En değerli insandı” dedi.

İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunan eski spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu.

Mehmet Ali Yılmaz için çok üzgün olduklarını dile getiren komşusu Sebahattin Demir ise, “Başkanımız için çok üzgünüz. Başkanımız yıllardır burada oturuyor. Bizde taksi durağı olarak burada çalışıyoruz. Çok sevilen birisiydi. Durağa gelirdi, halimizi hatırımızı sorardı. ‘İşleriniz nasıl’ derdi. 30 yıla yakındır tanıyorum. Komşumuz burada. Başkanımız bizi üzdü. 3 ay önce falan meydan da bir gezinti yaptı. O zaman görüştük, gayet iyiydi. Geldi, tokalaştık, sohbet ettik” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20 yıldır Mehmet Ali Yılmaz’ı tanıdığını söyleyen Emre Elalır ise, "Hayatını kaybettiğini yeni öğrendik. Çok güzel bir insandı. Bu arada üzüldük. Yaklaşık 20 senedir tanıyorum. 20 sene görev yapmıştım durağında, 4 senedir de taksiciliği bıraktığım için görmedim. En son 4 sene önce gördüm. O zamanlar yürüyebiliyordum kendisi müşterimizdi. Herkese yardım eden, yardımsever bir kişiydi” diye konuştu.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon'da doğdu. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP'den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Evli, 5 çocuk babasıdır.