Milletvekilleri ve danışmanları derken... Bakın şimdi de vatandaştan önce kimler aşılanacak!

Milletvekilleri ve danışmanları derken... Bakın şimdi de vatandaştan önce kimler aşılanacak!
Güncelleme:

Milyonlarca vatandaş aşı olmak için sırasının gelmesini beklerken TFF ve Kulüpler Birliği arasında yapılan toplantıda futbolcular, teknik adam ve hakemlerin 1 ay içerisinde aşılanması kararı alındı.

Özellikle Milli Takım arasından sonra birçok futbolcuda corona virüsüne rastlanılmasının ardından çok önemli bir gelişme yaşandı.

TFF, futbolcuların aşılama kapsamına alınması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan onay aldı.

TFF İLE KULÜPLER BİRLİĞİ DE ANLAŞTI

TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantıdan aşı kararı çıktı. Teknik adam, futbolcular, hakemler ve futbol ailesindeki çalışanlar 1 ay içerisinde aşılanması planlanıyor. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacağını açıkladı.

Ahmet Ağaoğlu, "Alt liglerden başlayarak en üst lige kadar tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacak..." sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda futbol dünyasının 1 ay içinde aşılanması bekleniyor.

17 MİLYON KİŞİ AŞILANDI

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre Türkiye'de 6 Nisan 2021 tarihi itibariyle aşılanan kişi sayısı 17 milyon 422 bin 671'e yükseldi.

Öte yandan birinci doz uygulanan kişi sayısı 10.131.959, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 7.290.712 olarak açıklandı.

AŞI GRUPLARI

Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır." denilmişti.

Milletvekilleri ve danışmanları derken... Bakın şimdi de vatandaştan önce kimler aşılanacak! - Resim : 2