Milli Boksörün Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Milli Boksörün Hedefi Dünya Şampiyonluğu

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği resepsiyona da katılan milli boksör Şennur Demir, önce Samsun'da yapılacak 2016 Avrupa Kıtası Kalifikasyon Turnuvası'nda vize almayı, ardından Kazakistan'da düzenlenecek Dünya Şampi


KASTAMONU (AA) - RECEP BİLEK - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği resepsiyona da katılan milli boksör Şennur Demir, Kazakistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Bartın'da yaşayan 34 yaşındaki Demir, merakından dolayı 2006 yılında boks antrenmanlarına gitmeye başladı. Ailesinden habersiz başladığı boksta şampiyonluklar kazanan Demir, ilk çıktığı karşılaşmada Türkiye 3'üncüsü oldu. Bir müsabaka sırasında ön çapraz bağları kopan Demir, ringlere iki yıl ara vermek zorunda kaldı.

Tedavisini tamamlamasının ardından ringlere dönen ve ilk müsabakasında Türkiye şampiyonluğunu kazanan Şennur Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği resepsiyona da katıldı.

Samsun'da yapılacak 2016 Avrupa Kıtası Kalifikasyon Turnuvası hazırlıkları kapsamında Kastamonu'da kampa katılan Demir'in hedefi, dünya şampiyonu olmak.

"Demir Leydi" adıyla tanınan milli boksör Şennur Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır boksla uğraştığını söyledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevli şube müdürünün 2006 yılında teşvikiyle boksa başladığını belirten Demir, "Çeşitli şampiyonalardan sonra talihsiz sakatlıklar yaşadım. Ön çapraz bağım koptu. Bunun neticesinde ringlere 2 yıl ara verdim. Ameliyat, fizik tedavi ve rehabilitasyonlardan sonra ringlere döndüm. İlk çıktığım şampiyonada Türkiye şampiyonu oldum." dedi.

Samsun'da yapılacak turnuvada vize alacaklarına inandıklarını dile getiren Demir, "Çok iyi çalıştık. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bundan sonra Kazakistan'da Dünya Şampiyonası var. İnşallah oradan altın madalyayla döneceğiz. Bireysel olarak da hedefim dünya şampiyonluğu." ifadelerini kullandı.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyalog


Şennur Demir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen resepsiyona 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 250 başarılı, çeşitli konularda aktif olan kadınların davet edildiğini dile getirerek, bunlardan birinin de kendisi olduğunu söyledi.

Bunun büyük onur ve gurur verici bir davet olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Ben de Bartın'dan seçildim. Buna, iki yıl sakatlıktan sonra Türkiye şampiyonu olmamın karşılığı diyorum. Çünkü gerçekten başarılı maçlar yaptım. Bu da takdire şayan göründü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gittim. Orada eşofmanlı olduğum için Cumhurbaşkanımız hemen fark etti, beni yanına çağırdı. Ne sporu yaptığımı sordu. Ben de 'boksörüm' dedim. Eldivenlerimin nerede olduğunu sorunca, kapıda güvenlik görevlilerinin aldığını söyledim. Korumalarına eldivenlerimi getirmeleri talimatını verdi. Getirdiler. 'Şampiyonla fotoğraf çektirelim, sağ eldivenini bana ver, sol eldiveni sen giy.' dedi. Beraber fotoğraf çektirdik. Benim için gerçekten gurur verici bir olaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiğim fotoğrafları ömür boyu saklayacağım."