Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karne günü Atatürk'süz karne eleştirilerine böyle yanıt verdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den karne günü Atatürk'süz karne eleştirilerine böyle yanıt verdi
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilkokul 1. ve 2. sınıflarda bu yıl ilk kez dağıtılan ve "Atatürksüz karne" eleştirilerine yol açan "öğrenci gelişim raporu"yla ilgili eleştiriler için muhalefeti suçladı ve "niyet okuyuculuğu yapılıyor" dedi.

2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ağrı İbrahim Çeçen İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Okul öğretmenleriyle toplantı yapan Bakan Tekin, daha sonra sınıflara girerek karne dağıttı.

Öğrencilere karne vererek başarı dileyen Bakan Tekin, birlikte fotoğraf çekildi.

İki haftalık bir dinlenme döneminin başladığını belirten Bakan Tekin, çocuklardan bol bol kitap okumalarını istedi.

Bakan Tekin, "Bir kere çok yoğun bir 90 günlük süreyi beraber yaşadık. 9 Eylül'den itibaren öğretmeninizle beraber burada çok yoğun bir ders dönemi geçirdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Çok başarılı bir eğitim öğretim dönemini beraber atlattık. Arada 2 haftalık bir dinlenme dönemi var. Bu dönemde öğretmenin size tavsiye ettiği etkinlikleri yapın. Önümüzde en ciddi sıkıntılarımızdan bir tanesi eve gittiğinizde dijital bağımlılık diye bildiğimiz bir süreçle karşı karşıyayız. Sizden isteğim dijital ortamlarda bulunmayın demiyoruz. Mutlaka bilgisayar, televizyonla vakit geçireceksiniz. Ama bunu ölçülü, abartmadan yapmanız lazım. Eğer ölçüyü kaçırırsanız sağlığınız bozulur. Ailenizle ilişkileriniz bozulur. Eğitim öğretim hayatınız bozulur. Sizden isteğimiz bu dönemi mümkün olduğunca ailenizle dinlenerek kitap okuyarak vakit geçirmenizi istiyoruz" diye konuştu. 

Karne töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Tekin ilkokul birinci ve ikinci sınıflara ‘gelişim raporu’ ismiyle verilen karnelerden Atatürk’ün resminin çıkarılmasına gelen tepkilere ilişkin olarak muhalefeti suçladı ve "Okuma yazmayı yeni öğrettiğimiz bir çocuğu notla değerlendirmek artık çok demode bir yaklaşım" ifadelerini kullandı.

Tekin şunları söyledi:

"Biz de Türkiye Yüzyılında Maarif modeli ile beraber öğretmen arkadaşlarımızın çok kapsamlı bir şekilde yani sadece bir notla değil de kapsamlı bir biçimde öğrenciyi değerlendirdikleri, veliye rehberlik yaptıkları ve tatil dönemlerini daha faydalı geçirecekleri şekilde bir izleme tanımlama süreci başlattık. 

Bakın biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak Atatürk başta olmak üzere bu ülkeyi bize emanet eden herkese, onların emanetine maddi ve manevi emanetlerine saygı duymak, saygı duyacak bir kuşak yetiştirmekte mükellefiz. Dolayısıyla bizim Atatürk ya da Atatürk'ün saygınlığı ile ilgili olumsuz bir tavır içerisinde bulunacağımızı iddia eden muhalefeti ben buradan kınıyorum. Açık yüreklilikle söylüyorum. Bu açık bir niyet okuyuculuktur. Karnemiz ve gelişim raporumuz burada. Şimdi bu yeni bir uygulama. Bu da karnemiz."

 

İstanbul'u terk edip köyüne döndü, şimdi bir serveti yönetiyor! İstanbul'u terk edip köyüne döndü, şimdi bir serveti yönetiyor! Sevgilisini dağın zirvesinde ölüme terk eden dağcı hakim karşısında! Sevgilisini dağın zirvesinde ölüme terk eden dağcı hakim karşısında! Bahar bitiyor, Sibirya kışı geliyor! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek! Bu tarihlere dikkat Bahar bitiyor, Sibirya kışı geliyor! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek! Bu tarihlere dikkat Cem Küçük'ten İstanbul'un Boğaz köprülerinin yabancılara satışına skandal savunma! Cem Küçük'ten İstanbul'un Boğaz köprülerinin yabancılara satışına skandal savunma! İnternetten tanışmışlar... Bir genç kendi evinde korkunç bir şekilde öldürüldü! İnternetten tanışmışlar... Bir genç kendi evinde korkunç bir şekilde öldürüldü! Baraj kapakları açıldı, Sarıçay taştı, taşkındaki son durum dron kamerasıyla görüntülendi Baraj kapakları açıldı, Sarıçay taştı, taşkındaki son durum dron kamerasıyla görüntülendi Hava bir anda ısınıp bir anda soğuyacak... Fırtına, yağmur ve kar alarmı verildi! Hava bir anda ısınıp bir anda soğuyacak... Fırtına, yağmur ve kar alarmı verildi! Arap yarımadası Ramazan ayını 1 gün öne çekti, cübbeli de destek verdi: ''Bugün oruç tutulmalı'' Arap yarımadası Ramazan ayını 1 gün öne çekti, cübbeli de destek verdi: ''Bugün oruç tutulmalı'' Galatasaray, Juventus’u dağıttı, ülke puanımız şaha kalktı Galatasaray, Juventus’u dağıttı, ülke puanımız şaha kalktı Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tutmayan hesaba tepki çeken açıklama! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tutmayan hesaba tepki çeken açıklama!
Ramazan öncesi büyük ifşa! Bakanlık "Kara Listeyi" güncelledi: İşte güncel taklit-tağşiş listesi Ramazan öncesi büyük ifşa! Bakanlık "Kara Listeyi" güncelledi: İşte güncel taklit-tağşiş listesi Antalya’da doğa mucizesi: Çöl olmuştu, şimdi deniz gibi! Haritadan silinme noktasına gelmişti Antalya’da doğa mucizesi: Çöl olmuştu, şimdi deniz gibi! Haritadan silinme noktasına gelmişti Ortalığı karıştıran büyü iddiası: Gece yarısı ekipler o mezarı açtı! Ortalığı karıştıran büyü iddiası: Gece yarısı ekipler o mezarı açtı! 7 büyüklüğünde deprem bildirimi ortalığı karıştırdı 7 büyüklüğünde deprem bildirimi ortalığı karıştırdı Sigara tiryakilerine kötü haber: Bir dev zam daha geldi! Sigara tiryakilerine kötü haber: Bir dev zam daha geldi! Baraj seviyesi yüzde 100'e ulaştı, çay taştı, her yer sular altında kaldı! Baraj seviyesi yüzde 100'e ulaştı, çay taştı, her yer sular altında kaldı! ''Aynı anda 10 kişiyle flört'' sözleri olay olmuştu, soluğu savcılıkta aldı! ''Aynı anda 10 kişiyle flört'' sözleri olay olmuştu, soluğu savcılıkta aldı! Şirin Sarı’dan altın fiyatlarında yaşanan fırtına sonrası korkutan uyarı Şirin Sarı’dan altın fiyatlarında yaşanan fırtına sonrası korkutan uyarı Juventus'a fark atan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri belli oldu! Juventus'a fark atan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri belli oldu! İstanbul'da bir korkunç kadın cinayeti daha: Eşini çocuklarının gözü önünde katletti! İstanbul'da bir korkunç kadın cinayeti daha: Eşini çocuklarının gözü önünde katletti!