Milli yas ilan etmek için Suudi Kralı'nın ölmesini mi bekliyorsunuz?

Milli yas ilan etmek için Suudi Kralı'nın ölmesini mi bekliyorsunuz?
Güncelleme:

Türkiye gün gece yarısı İdlib'ten gelen 33 evladımızın şehit olduğu haberiyle hem kalbinden hem de beyninden vurulmuşken, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edilmiş olmasına rağmen Hükümet'in şehitler için bu tarz bir hamle yapmaması tartışmalara neden oldu.

Türkiye dün gece yarısı Suriye'nin İdlib bölgesinden peş peşe gelen şehit haberleriyle sarsıldı. İdlib'teki askeri birliğe düzenlenen hava saldırısında 33 evladı şehit düşen Türkiye bugün ise "neden milli yas ilan edilmediğini" tartşıyor.

Hatırlanacağı gibi bundan 5 yıl önce Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edilmişti. Hatta bu yas ilanı büyük tepkilere de yol açmıştı.

Dün geceden bu yana şehitlerle yatıp şehitlerle kalkan Türkiye bugün şehitlerimiz için neden milli yasan edilmediği sorusuna yanıt arıyor.

İdlib'te toprağa düşen 33 şehidimiz için hükümetin milli yası gündeme getirmemesi vicdanları yaralıyor.

Özellikle sosyal medyada çok sayıda kullanıcı "Lütfen milli yas ilan edin ve bu tarifsiz acıya ortak olun" çağrısını yapıyor.

24 SAATTE 42 ŞEHİT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada İdlib'te 3 evladımızın şehit düştüğünü açıklamıştı. Hatay Valisi Doğan'ın 33 şehit açıklamasıyla birlikte son 24 saatte Türkiye'nin İdlib'te verdiği şehit sayısı 42'ye yükselmiş oldu.

Erdoğan açıklamasında "İdlib’de gelişmeler şu anda lehe döndü. 3 tane şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz." ifadesini kullanmıştı.

1 AYDA 54 ASKER ŞEHİT OLDU

İdlip’te 3 Şubat’ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Şubat’ta 5 asker, 20 Şubat’ta 2 asker, 22 Şubat’ta 1 asker, 26 Şubat’ta da 2 asker yaşamını yitirmişti. Son kayıplarla birlikte toplam sayı 54'e yükselmiş oldu.

Seçiniz...