Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm emri Gülen'den!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm emri Gülen'den!

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm emrini Fetullah Gülen'in verdiğini iddia etti.

2009 yılında düşen helikopterde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesi henüz aralanamamışken, Yazıcıoğlu'nun ölümünün bir kaza olmadığına dair yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı ve eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu, Dink, Hablemitoğlu ve Yazıcıoğlu suikast ve cinayetleri ile ilgili olarak soruşturma savcılarının FETÖ'yü mercek altına aldığını yazdı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün FETÖ'yle bağlantısını analiz eden Orakoğlu, "Gülen'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da öldürülme emrini de Hava Kuvvetleri İmamı'na vermiş olması kuvvetle muhtemeldir" diye yazdı.

İşte Orakoğlu'nun yazısından dikkat çeken bölümler:

"Helikopter havada iken, olay mahalline 28'5 Km uzaklıktaki 2 adet F-16 ve 1 adet F-4 savaş uçaklarının da aynı bölgede eğitim çalışmalarını yoğunlaştırmaları, üç savaş uçağının helikopterin uçuş güzergâhının olduğu bölgede havada olması nedeniyle helikopteri kasıtlı bir şekilde jetlerin düşürme ihtimali uzmanlara göre oldukça güçlü görünüyordu. Ancak Hava Kuvvetleri'ne ait 3 savaş uçağının neden Muhsin Yazıcıoğlunu hedef seçtiklerinin cevabı o süreçte verilemediği için kamuoyunda bir kesim bu olayı bir kaza olarak değerlendiriyordu.

Ancak 15 Temmuz kalkışmasında F-4 ve F-16 savaş uçaklarının başlattığı FETÖ kalkışmasında savaş uçakları pilotlarının neredeyse yüzde 80'inin FETÖ militanı olduğunun ortaya çıkması, Yazıcıoğlu suikastındaki tereddüt ve çekinceleri ortadan kaldırmıştı. Dönemin savcısı Ferhat Sarıkaya'ya Şemdinli davasında eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı sanık yapma emri veren terörist başı Gülen'in, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da öldürülme emrini de Hava Kuvvetleri İmamı'na vermiş olması kuvvetle muhtemeldir.

Yazıcıoğlu bulunduğu helikopterin düşüşünden 48 saat sonra helikoptere ulaşıldığının açıklanmasına rağmen helikopterin düşüşünden yalnızca 160 dakika sonra Hava Kuvvetleri'ne mensup iki helikopterin kaza mahalline indiği helikopterden çıkan iki askerin helikopterin dış bir etki ile düşürülüp düşürülmediğini ortaya çıkaracak cihazları (Karakutu) helikopterden aldıklarına dair görüntülerin dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildiği ve Cumhurbaşkanlığı DDK'nun olayı araştırdığını biliyoruz."

 

Yeni Şafak