Muhtar halk plajını ihaleyle kiraladı: Şezlong ücretli oldu!

Muhtar halk plajını ihaleyle kiraladı: Şezlong ücretli oldu!
Güncelleme:

Çanakkale'de Güneyli sahilinde halka açık olan plajın büyük bir bölümü muhtarlık tarafından ihaleyle esnafa kiralanması bölge halkını isyan ettirdi. Daha önceleri ücretsiz olarak yararlandıkları plajdan şezlong parası istenmesine tepki gösteren vatandaşlar imza kampanyası başlattı.

Güneyli sahilinde halka açık olan plajın büyük bir bölümünün muhtarlık tarafından ihale ile esnafa kiralanmasına bölge halkı isyan etti. Plajların ücretli hale getirilmesine itiraz etmek için bir imza kampanyası başlattıklarını belirten Filiz Yılmaz, imza dilekçesini Gelibolu Kaymakamlığı’na götürdüklerini ancak kaymakamdan “Ben orayı muhtara devrettim, o ilgileniyor. Zaten orada bu tür bir gelişmenin olması gerekliydi” yanıtını aldıklarını dile getirdi.

Sözcü'den Batuhan Serim'in aktardığına göre Yılmaz, olayın detaylarını anlattı.

'Burası tamamen parsellenmiş şekilde'

Halka açık olan yerlerin muhtar tarafından Güneyli köyünden birilerine kiralandığını öne süren Yılmaz, şöyle konuştu:

"40 yıldır buradayız fakat şu an tamamen parsellenmiş şekilde. Kamelyalar kurulmuş, bariyerler çekilmiş yani bizim girecek hiçbir yerimiz yok. Ve girmeye kalktığımızda da ücret ödeme zorunluluğumuz var. Çocukların pusetlerini dahi geçirecek yer yok. ‘Çeker misiniz?’ diye söylediğimiz zaman da ‘Biz buraya ücret ödedik, istersek bariyer çekeriz. Sizden de ücret alırız, geçemezsiniz’ şeklinde diklenmeler de oluyor.

Şu an inanın sahilde oturmaya yer yok. Korona ne oldu, pandemi ne oldu? İnsanlar iç içe. Gelibolu Belediye Başkanı da çok uğraştı bu konuda ama engel olamadı. Haziranda belediye başkanı burayla ilgilendi, bütün şezlongları toplattırdı. Mustafa Özacar, ‘Şemsiyeler kalabilir, insanlar şemsiyelerden faydalansınlar ama şezlonglar kalkacak’ dedi ve şezlonglar gitti. Fakat bu olay, ihale söz konusu olunca başkanın haberi bile olmamış aldığım duyumlara göre. Başkanın haberi olmadan kaymakam bu işi muhtara vermiş."

İstanbul'un Bodrum'u Kilyos plajlarında ''ayak bastı parası'' rezaleti!İstanbul'un Bodrum'u Kilyos plajlarında ''ayak bastı parası'' rezaleti!