Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’dan Dünya Tiyatro Günü mesajı

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’dan Dünya Tiyatro Günü mesajı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanan ve davada beraat eden Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

Dünya Tiyatro Günü ulusal bildirisi, bu yıl Müjdat Gezen ve Metin Akpınar tarafından hazırlandı. İkilinin kaleme aldığı bildiride “Biz bize benzeyen insanlarla üç yüz elli bin yıldır yeryüzündeyiz. Ancak insanı insan yapan, bilimdir, sanattır, tiyatrodur. Ana malzemesi insan olan bu meslekte, iyi insandan iyi yazar, iyi yönetmen, iyi oyuncu çıkartmak daha kolaydır. Tiyatro insanlığın vazgeçilmezidir. İnsansız tiyatro, tiyatrosuz insan olmaz. Ve güzelim tiyatro kültürü biz insanlar burada olduğumuz sürece yaşamaya devam edecek.” ifadeleri yer aldı. Dünya Tiyatro Günü uluslararası bildirisi ise İngiliz tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu Helen Mirren tarafından yazıldı.

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın konuk oldukları bir televizyon programında yaptıkları konuşmada, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada beraat kararı çıkmıştı.