Murat Hazinedar'ın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Murat Hazinedar'ın yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.
Güncelleme:

4 Ağustos 2016 yılında bir meczupun şikayeti ile hakkında FETÖ terör örgütü şüphesiyle pasaportuna İçişleri Bakanlığı’nca el koyulan 2014-2019 Dönemi Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar 5 yıl 3 ay sonra ilk kez yargı karşısına çıktı.

1 gün bile ifadesi alınmadan, dosyaya daha ilk günden beri koyulan kısıtlılık kararı nedeniyle içinde ne olduğunu da bilinmeden yürütülen soruşturma dosyasından, zorlama ve gülünç iddialarla yazılan iddianamenin 28 Ekim’de yapılan ilk ve 3 saat süren duruşmasında, Murat Hazinedar 5,5 yıl sonra ilk kez hakim karşısına çıktığını ve ifadesinin alındığını belirtti.

Tüm iddialar teker teker çürütüldü

Avukatlarının savunması neticesinde, gerçekleri belgeleriyle Mahkeme Heyetine sunan Hazinedar hakkında Mahkeme Heyeti, Savcılık Dosyası’nda koyulan adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağını kararını kaldırdı.

Hazinedar’ın Avukatı Av. Celal ÜLGEN ‘Ben Ergenekon Balyoz davalarının avukatıyım. Hiç bir Fetocünün vekaletini almadım. Bu davadaki iddianame o davalardaki iddianamelere benziyor.’ dedi.

Balyoz – Ergenekon – Şike Kumpas davalarında Hazinedar’ın mağdurların yanındaki duruşu ve verdiği desteğini belgeleyen delilleri, 3 Masak raporu, 2 Mit raporu ve 1 Başbakanlık Raporu’nun HAZİNEDAR’ın lehine geldiği, aynı dönemde Sayıştay Başkanlığı’nca yapılan denetimde bu davada söz konusu olan hiç bir iddianın yer almadığını, Türkiye’nin örnek Sayıştay Raporlarından birine Beşiktaş Belediyesi’nin sahip olduğunu belirttiler.

Montaj videoya iki adet bilirkişi raporu

Cihan haber ajansının montajladığı video kaydı üzerinden Hazinedar’ın bir Fetö kumpası ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan avukatlar, hem iki farklı üniversite tarafından yapılan bilirkişi tespit raporunu hem de Hazinedar’ın FETÖ’ye karşı benzer konuşmaları yaptığı Türkan Saylan Beşiktaş Gündüz Bakım Evi açılış konuşmasındaki sözlerini Heyete sundular.

Hazinedar’dan Avukatlarına Teşekkür

Duruşma sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hazinedar, Bu süreçte her zaman ve her durumda yanında dimdik duran ve sonsuz desteğini esirgemeyen meslektaşı, sevgili eşi ve avukatı Av. Özlem Hazinedar’a, avukatı Av. Efe Murat Bulut’a ve; dosyayı daha kendisine anlattığı ilk dakikada ‘Muratçığım, sen FETÖ benzeri bir kumpasa uğramışsın, sana inanıyorum ve senin yanındayım’ diyen üstad, avukatı Sayın Celal Ülgen’e teşekkürlerini iletti.

Kumpasın failleri cezalandırıldı

Duruşmada kendisine bu kumpası kuran, vesile olan tüm sivil müfterilerin hak ettikleri cezaları aldığına da değinen Hazinedar ‘emin olun bir gün tüm resmî makamlardaki meczuplarda bu iftiraların bedelini ödeyecekler’ dedi.