Murat Kurum ''depremde 130 bin canımız gitmiş'' dedi ortalık karıştı

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programında yaptığı "depremde 130 bin canımız gitmiş" açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Tv100'de sunduğu programa konuk oldu.

Kurum seçim vaatlerini açıklarken depremle mücadele konusunda atılacak adımlarla ilgili ifadelerine Türkiye'yi şoke eden bir açıklamada bulundu.

Kurum programda "Her türlü enerji gayreti vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey, 130 bin canımız gitmiş ve 11 ilde deprem oldu, bakın İstanbul, 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar önemli diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurum'un açıklamaları sosyal medyada gündem oldu. Kurum'un sözleri 11 ili etkileyen depremlerde 130 bin kişinin hayatını kaybettiği şeklinde yorumlandı.

Çünkü resmi açıklamalara göre asrın felaketinde 50 bin 783 kişi hayatını kayebtmişti.

Söz konusu gelişme sonrasında Işık, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bu arada çok soruldu, yayından sonra Murat Kurum'a 'Depremlerde 130 bin kişi öldü' cümlesini tekrar sordum. Bu sayının 6 Şubat depremiyle alakalı değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde depremden ölenlerin yaklaşık olarak toplam sayısını ifade ettiğini söyledi."

Işık'ın ardından Kurum da konuya ilişkin bir açıklama yaparak 6 Şubat depremlerini değil, Cumhuriyet tarihinde gerçekleşen tüm depremleri kastettiğini söyledi.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 11 ilimizde 50 bin canımız gitti. Cumhuriyet tarihindeki depremlerdeyse toplam 130 bin kişi hayatını kaybetti. Aynı yayında ve aylar önceki yayınlarda da defalarca söylememize rağmen, bunun bugün bir siyasi polemik konusu haline getirilmesi gerçekten üzücü. Yalana sarılan siyaset anlayışıyla hakikatli bir zafer kazanılamayacağını 31 Mart’ta kaybettiklerinde görecekler.”