O ilçedeki tek yeşil alana göz diktiler !

O ilçedeki tek yeşil alana göz diktiler !

Kocaeli'de hava ve çevre kirliliği ile adı sık sık gündeme gelen, Dilovası İlçesi'ndeki tek yeşil alan olan Adatepe'de kavga sürüyor.

Kocaeli'de hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sık gündeme gelen, sanayi ve konut alanlarının içiçe girdiği Dlovası İlçesi'nde, ilçe merkezinde tek yeşil alan olan Adatepe'de yeşil kavgası sürüyor. Bazı firmaların, burasının tapulu arazileri olduğunu öne sürüp ağaçları keserek kimyasal tank depoları yapmaya başlamaları nedeniyle ilçe sakinleri Pazar gününden itibaren burada eylem yapıp nöbet tutmaya başlayacak.

DİLOVASI'NIN TEK YEŞİL ALANI TANK DEPOLARIYLA ÇEVRİLİ

Dilovası'ndan karayolu ile geçerken yoğun sanayi tesislerinin arasında tek yeşil alan olarak göze çarpan, ayrıca mesire yeri olarak da kullanılan Adatepe'nin çevresi tamamen kimyasal tank depolarıyla çevrili. Daha önce buradaki bir firmanın, arazinin kendilerine ait olduğunu, yıllar önce burasını 49 yıllığına kiraladıklarını iddia ederek, kimyasal madde depolama tankı koymak için ağaçları kesmeye başlaması üzerine davalar açılmış ve çalışmalar durdurulmuştu.

asd-021.jpg

Dilovası sakinleri, daha önce 'Ağaç katliamı' ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, 1948 yılında yayımlanan Resmi Gazete'de burasının '4 Numaralı Devlet Ormanı' olarak ilan edildiğinin görüldüğünü, Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre devlet ormanları kiraya verilemeyeceğini belirtiyor.

1-20151001164157.jpg

PAZAR GÜNÜ BÜYÜK PROTESTO YAPILACAK

Dilovası sakinleri, firmanın açılan davaların devam etmesine rağmen burada ağaç kesip Adapene'nin yukarı kesimlerine yeni tanklar yaptığını belirterek, bunu durdurmak için Pazar günü büyük protesto gösterisi yapacaklarını, ayrıca Adatepe'de uzun süreli gece gündüz nöbet tutacaklarını söyledi.

Dilovası'nda bu amaçla Dilovası Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, CHP ve HDP ilçe başkanlarının da katıldığı toplantı yapıldı.

2-20151001164157.jpg

"TEK YEŞİL ALANI KATLETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Dernek Başkanı Ahmet Cebeci, Fatih Mahallesi'nde yer alan Adatepe Mesire Alanı'na sıfır kimyasal atık depolama alanı yapımdığını belirterek, "Konu mahkemelik. Buna rağmen tek yeşil alanı katletmeye çalışıyorlar. Pazar günü Dilovası Belediyesi önünde toplanıp bu firmaların önüne kadar yürünecek. Sorun çözülene kadar Adatepe'de nöbet tutulacak" dedi.