O rektör hakkında tutuklama kararı

O rektör hakkında tutuklama kararı

Kapatılan Fatih Üniversitesi rektörü Şerif Ali Tekalan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kapatılan Fatih Üniversitesi'nin rektörü Şerif Ali Tekalan ve Şifa Üniversitesi yöneticilerinden Zafer Dokan  hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartıldı.

İzmir'de FETÖ/PDY üyesi olduğu  iddia edilen şahıslar hakkında "Bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında  satılarak, haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" gerekçesiyle açılan davada  sanıkların yargılanmasına başlanıldı.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu olduğu iddia edilen
şahıslar hakkında "Bazı kamu  arazilerinin örgüte değerinin altında satılarak, haksız kazanç elde etmesinin  
sağlandığı" gerekçesiyle açılan davada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. 

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan  7 sanık ve avukatları katıldı. Kapatılan Şifa Üniversitesinin rektörü Mehmet Ateş  sağlık problemlerini mazeret göstererek duruşmaya katılmadı.

Kimlik kontrolünün ardından Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle  (SEGBİS) kayıt altına alınan duruşmada sanıklar savunmalarını gerçekleştirdi.

Sanık, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar,  yaptığı savunmada, kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini  belirterek, daha önce çalıştığı kurumun büyük bir kurum olduğundan, SGK'ya ait binanın kapatılan Şifa Üniversitesine kiraya verilmesi konusunda bir  müdahilliğinin olmadığını ayrıca eski SGK İl Müdürü Mustafa Keskin'e buranın  FETÖ'yle bağlantısı olan üniversiteye kiraya verilmesi konusunda "olumlu rapor vermesi" için sözlü ya da yazılı bir talimat vermediğini ifade etti.

FETÖ/PDY'yle ilgili olarak herhangi bir bağlantısının olmadığını  savunan Acar, mahkeme heyetinden beraatini
istedi.

Sanık Acar'ın avukatı Mevlüt Evren, müvekkilinin başına bu işleri açan  sanıklardan Mustafa Keskin'in duruşma
salonunda olmamasının bir eksiklik olduğunu  ifade ederek, FETÖ'nün en güçlü olduğu ve herkesin makam mevki için bunların  peşine takıldığı dönemde bile o örgütle bağlantıya geçmediğini iddia ettiği  müvekkilinin üst düzey bürokrat olmasına rağmen FETÖ elebaşı Gülen'le görüşmek  için Pensilvanya'ya dahi gitmediğini, müvekkilinin atadığı il müdürlerinin  tamamına yakınının halen görevi başında olduğunu, bu soruşturmadan başka herhangi  bir FETÖ soruşturması geçirmediğini ileri sürdü.

Sanık Engin Bilgili, soruşturma sırasında SGK İzmir İl Müdürü olarak  görev yaptığını, SGK'ya ait Buca'daki
binanın harap, tinerci ve uyuşturucu  kullananların mekanı haline geldiğini, buranın restore ederek atıl durumdaki binanın kiralanarak devlete kazanç sağlamayı amaçladıklarını kaydederek, buraya  talip olan kapatılan Şifa Üniversitesi'nin FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair  duyumlar aldığını fakat bu konuda net bilgiye sahip olmadığını, başka talipler  olsaydı yine aynı şekilde kiralama yöntemini kullanabileceklerini söyledi.

Binanın neden değerinin altında kiraya verildiği konusunda kendisinin  bilgi sahibi olmadığını, teknik ekibin
bununla ilgili olarak daha detaylı bilgiye  sahip olabileceğini anlatan Bilgili, uzun yıllardır kamuda görevlisi
olarak görev  yaptığını, şu ana kadar herhangi bir disiplin cezası almadığını ve FETÖ ile  bağlantılı olduğuna
dair iddialar nedeniyle hicap duyduğunu belirtti.

Sanık Abdullah Kavaklı ise uzun süre Türk İşbirliği ve Koordinasyon  Ajansı Başkanlığında (TİKA) çalıştıktan sonra SGK İnşaat emlak Daire  Başkanlığı'nda göreve başladığını, kurumun işleyişiyle ilgili olarak net  bilgilere sahip olmadığı bir dönemde soruşturmaya konu olan eylemin  gerçekleştiğini ifade ederek, örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını,  aksine görev yaptığı kurumlarda örgüt adına gerçekleştirilen projelere onay  vermeyen ve örgüte karşı duran bir tavır içerisinde olduğunu anlattı.

Savunmasını gerçekleştiren diğer sanıklar iddiaları kabul  etmediklerini belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü  Şerif Ali Tekalan ile Şifa Üniversitesi
yöneticilerinden Zafer Dokan hakkında  tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar vererek duruşmayı  erteledi.

Olay ve iddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından yürütülen  FETÖ/PDY soruşturmasında, "bazı kamu arazilerinin örgüte değerinin altında  satılarak, haksız kazanç elde etmesinin sağlandığı" iddiaları üzerine inceleme   başlatılmış, bu kapsamda SGK'ya ait Buca'daki bir arazinin örgütle bağlantılı  olduğu öne sürülen Şifa Üniversitesine düşük rayiç bedelle kiralanması ve haksız  kazanç elde edildiği iddiasıyla 8 Mart'ta düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına  alınmış, zanlılardan 5'i tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında  eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, kapatılan Fatih  Üniversitesinin rektörü Şerif Ali Tekalan, eski Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  İzmir İl Müdürü Engin Bilgili ve kapatılan Şifa Üniversitesinin rektörü Prof. Dr.  Mehmet Ateş'in de bulunduğu 11 tutuksuz sanığa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili  maddeleri kapsamında, "terör örgütü üyesi olmak, görevi kötüye kullanma, kamu  görevlisinin resmi belgede sahteciliği, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" gibi suçlamalar yöneltildi.

AA

text-ad
Sahipsizler dizisinde büyük tepki çeken tecavüz sahnesi! Sahipsizler dizisinde büyük tepki çeken tecavüz sahnesi! Sahnelerin 66 yaşındaki güçlü sesi 30 yaş birden gençleşti! Sahnelerin 66 yaşındaki güçlü sesi 30 yaş birden gençleşti! Ege'deki 6 büyüklüğündeki depremin ardından 8,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! Ege'deki 6 büyüklüğündeki depremin ardından 8,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! Didem Arslan Yılmaz, ölüdürülen 15 yaşındaki Şükür'ün babasını stüdyodan kovdu! Didem Arslan Yılmaz, ölüdürülen 15 yaşındaki Şükür'ün babasını stüdyodan kovdu! Yabancı turistler Antalya açıklarında büyük bir sürpriz yaşadı Yabancı turistler Antalya açıklarında büyük bir sürpriz yaşadı Duba restoranın halatları koptu, müşteriler ve personel suların ortasında kaldı Duba restoranın halatları koptu, müşteriler ve personel suların ortasında kaldı CHP'li Asu Kaya, İYİ Partili vekilin skandal mesajı için sessizliğini bozdu! CHP'li Asu Kaya, İYİ Partili vekilin skandal mesajı için sessizliğini bozdu! AK Parti'nin Ekonomi kurmayı Zeybekçi'nin 5 bin TL'lik konut kirasına tepki yağdı AK Parti'nin Ekonomi kurmayı Zeybekçi'nin 5 bin TL'lik konut kirasına tepki yağdı Tam 4 kez uzaklaştırma kararlı cani eski eş genç kadını çalıştığı hastanede katletti! Tam 4 kez uzaklaştırma kararlı cani eski eş genç kadını çalıştığı hastanede katletti! Galatasaray sevgisi için yaptığına inanamayacaksınız! Galatasaray sevgisi için yaptığına inanamayacaksınız!
TMSF Anadolu'nun en büyük şirketini satışa çıkardı TMSF Anadolu'nun en büyük şirketini satışa çıkardı İmamoğlu'nun hatsız olarak bulunan cep telefonunun sırrı çözüldü İmamoğlu'nun hatsız olarak bulunan cep telefonunun sırrı çözüldü Survivor'dan diskalifiye edilen Almeda'dan olay olacak itiraf Survivor'dan diskalifiye edilen Almeda'dan olay olacak itiraf Zararım karşılandı deyip, Eylem Tok ve oğlu hakkındaki şikayetini geri çekti! Zararım karşılandı deyip, Eylem Tok ve oğlu hakkındaki şikayetini geri çekti! Hafta sonunun keyfini çıkarın: Yağmurlar geri geliyor! Hafta sonunun keyfini çıkarın: Yağmurlar geri geliyor! Google'dan kritik güvenlik uyarısı: ''Bu e-postayı derhal silin!'' Google'dan kritik güvenlik uyarısı: ''Bu e-postayı derhal silin!'' Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Prof. Dr. Naci Görür'e sert tepki! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan Prof. Dr. Naci Görür'e sert tepki! Son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Son erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı İBB ile ÖHO şoförleri anlaştı, İstanbul'da toplu ulaşım grevi bitti İBB ile ÖHO şoförleri anlaştı, İstanbul'da toplu ulaşım grevi bitti Ünlü oyuncu Teşkilat dizisinden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı Ünlü oyuncu Teşkilat dizisinden neden ayrıldığını ilk kez açıkladı