Ölen babalarından çöp ev miras kaldı

Ölen babalarından çöp ev miras kaldı

Bursa'da ölen babalarından kalan çöp evi kabul etmeyen çocukları reddi miras yaptı.

Bursa'da ölen babalarından miras kalan çöp evi kabul etmeyen çocukları reddi miras yaptı. Mahkeme kararıyla belediyeye kalan ev zabıta ekipleri tarafından temizlendi.

Edinilen bilgiye göre, eski ve kullanılmayan eşyalarını atmayıp Demirkapı Mahallesi Badem Sokaktaki evinde toplayan Necdet Akay, geçtiğimiz yıl hayatını kaybetti. Yaşlı adamın vefatının ardından sahip olduğu tek mal varlığı olan çöp ev çocuklarına miras kaldı. Reddi miras yapıp çöp evi kabul etmeyen çocukları babalarının evine hiç uğramadı. Evden çıkan kokular üzerine mahalle sakinleri muhtara haber verdi. Akay'ın çocuklarına ulaşan muhtar, evin temizletilmesi gerektiğini söylese de bir sonuç alamadı. Bunun üzerine devreye giren Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla belediyeye verilen evi temizlemek için harekete geçti.

Ölen babalarından çöp ev miras kaldı

55 metrekare evden 3 kamyon çöp çıktı

Zabıta ve polis eşliğinde sabah saatlerinde başlayan temizlik öğleden sonra son buldu. Evin küçük ve dar olması nedeniyle temizlik yaparken bir hayli zorlanan ekipler, kullanılamaz hale gelen birçok eşya çıkardı. Yoğun uğraş sonucu evin tamamı boşaltıldı. 55 metrekare olduğu öğrenilen evden 3 kamyon çöp çıktığı belirtildi

 

Ölen babalarından çöp ev miras kaldı

İHA