''Orman yangınlarını önlemek için'' deyip, 200 metrelik 100 ağacı kestiler!

''Orman yangınlarını önlemek için'' deyip, 200 metrelik 100 ağacı kestiler!
Güncelleme:

Muğla Milas’taki yangın sürerken Akbelen Ormanı’nda “yangın önleme” bahanesiyle tam 100 ağaç kesildi. Oturma eylemi yapan yöre sakinleri, “Bu yapılan fırsatçılıktır. Akbelen’i size vermeyeceğiz” açıklaması yaptı.

Muğla'nın Milas ilçesindeki yangınlar hâlâ daha söndürülemezken, termik santrala kömür temini için bir süredir ağaçların kesilmek istendiği 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda İkizköylüler’in nöbeti sürerken, işçiler, tam 100 çam ağacını kesti.

Birgün gazetesinden Osman Çaklı'nın haberine göre İkizköylüler, şirketin araçlarının geçişini engellemek ve kesimi durdurmak için oturma eylemi yaptı, İşçiler, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının ortasında kalan Akbelen Ormanı’ndaki kesim için, “Ağaçlar yangının büyümesinin engellenmesi için kesildi” iddiasında bulundu.

Daha önce de santrala kömür aramak için yapılmak istenen ağaç kıyımını engelleyen yöre sakinleri, “yangın önleme” bahanesiyle yapılan kesime tepki gösterdi. Köylüler ile işçiler arasında yaşanan tartışmadan sonra kesim işçileri ormanı terk etti.

Yöre sakinleri, yapılan ağaç kesiminin kesinlikle yangın için olmadığı görüşünde. Kesim yapılan alan, termik santrala sekiz kilometre, yangının sürdüğü Fesleğen Yaylası’na ise 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İkizköy Çevre Komitesi'nden Deniz Gümüşel, bölgedeki yangınlar sürerken ağaç kesiminin yapılmak istenmesini “fırsatçılık” olarak değerlendirdi.

Yaşam savunucuları, yaşananları protesto etmek için Yeniköy Termik Santralı’nın önünde eylem de yaptı. "Limak Akbelen’den defol" sloganını atan yaşam savunucuları, birçok yerde yangınlar sürerken kesim yapıldığını belirtti, "Ağaç katili Limak, Akbelen Ormanı’nı size vermeyeceğiz" açıklaması yaptı.

 

Birgün