PKK durmuyor ! İşte dünden bugüne yaşananlar..

PKK durmuyor ! İşte dünden bugüne yaşananlar..

Şırnak'tan Diyarbakır'a , Mardin'den Sarıkamış'a kadar Doğu'da olaylar sürüyor..

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilere müdahale eden polis ekiplerine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

Sur Mahallesi Otogar mevkisinde toplanan ve terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonunu bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına, molotofkokteyli ve taşla karşılık veren göstericilere, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada grup içinden polis aracına düzenlenen roketli saldırıda isabet alan zırhlı aracın içindeki polis memurları O.K. ve A.T, yaralandı, araçta hasar oluştu. Başka bir zırhlı araçla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Saldırganların yakalanması için bölgeye çok sayıda zırhlı ekip sevk edildi.

Siirt'te de teröristler tarafından Gökçebağ Vor istasyonuna düzenlenen saldırıda istasyon kullanılamaz hale geldi.

Terör örgütü mensuplarınca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Siirt Havaalanı Müdürlüğüne bağlı Gökçebağ beldesindeki Vor istasyonuna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası istasyonda çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Güvenlik görevlilerinin nöbet değişimi sırasında yaşanan saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken, istasyon kullanılamaz hale geldi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan biri avukat 4 kişi tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan avukat Deniz S, Hasan A, Kazım T. ve Bayram G, doktor kontrolünden geçtikten sonra adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüpheliler, "Terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ise bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren ve güvenlik kuvvetlerine yönelik eylem hazırlığı içerisinde bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik yapılan operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, 20-25 yaşlarında, terör örgütü gençlik yapılanması üyesi olan 8 kişinin, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

PKK'nın doğalgaz boru hattını patlatması nedeniyle Sarıkamış İlçesi'ne 3 gün boyunca doğalgaz verilemeyecek.

Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'nda terör örgütü PKK üyelerince gerçekleştirilen patlamanın ardından Sarıkamış ilçesine 3 gün doğalgaz verilemeyecek.

Kars-Ardahan Doğalgaz Dağıtım Pazarlama Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (KARGAZ) yetkilileri, Sarıkamış ilçe merkezindeki abonelere doğalgaz akışını kesti. Patlamanın olduğu bölgede onarım çalışmalarının başlaması nedeniyle 3 gün ilçeye gaz verilmeyeceği öğrenildi.

PKK'lı teröristler Jandarma Komutanlığı'na ait bir gıda minibüsünü kaçırdı

Şırnak Beytüşşebap’ta meydana gelen olayda, PKK’lı teröristler Kato Dağı’na giden yolu keserek tek tek kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada bölgeden geçen Beytüşşebap Taktik Jandarma Komutanlığı’na gıda maddesi taşıyan bir minibüse ise el koydu.

Beytüşşebap’tan Kato Dağı’na giden karayolu bugün saat 14.00 sıralarında bir grup PKK’lı tarafından kesildi. İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan İkinci Köprü mevkiinde yol kesen PKK’lılar araçları durdurarak tek tek kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yaptı. PKK’lılar Beytüşşebap Taktik Jandarma Komutanlığı’na gıda maddesi taşıyan bir minibüse ise el koydu. Minibüsteki gıda maddelerini durdurdukları araçlardaki vatandaşlara dağıtan PKK’lılar, daha sonra ismi henüz belirlenemeyen şoförü serbest bıraktıktan sonra minibüse binerek Kato Dağı’na doğru götürdü.

Yolun çift taraflı trafiğe kapatılması nedeniyle yolda biriken yaklaşık 150 aracın geçişine 3 saat sonra izin verilirken, minibüs sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Mardin'de ara sokaklara açılan hendekleri doldurmak isteyen polislere saldırı gerçekleştirildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından güvenlik güçlerinin ara sokaklara geçişini engellemek için bazı sokaklara açılan hendekleri dolduran polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada can kaybı yaşanmadı. İlçede gerginlik sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, zırhlı araçlarla Abdulkadir Paşa ve Fırat mahallelerine giren polis ekipleri, zırhlı kepçe ile açılan hendekleri doldurmaya başladı. Bu sırada Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grup polise ekibine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından bölücü terör örgütü yandaşları ara sokaklara kaçtı. Çatışmada can kaybı yaşanmadı.

Hendekler ise kepçeyle doldurularak, sokaklara girişler sağlandı. Bu arada, çatışma çıktığı haberinin duyulmasıyla bölgede toplanan ve polis araçlarına taşlı saldırıda bulunan gruba da polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İlçede gerginlik sürüyor.

Van'da jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Saldırıda ölen veya yaralanan bilgisine ulaşılamadı

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu’nda meydana geldi. Bir grup PKK’lı tarafından karakola taciz ateşi açtı, ardından da bomba yüklü aracı karakol önünde park halinde bulunan zırhlı araca çarptırarak patlatıldı. Saldırının ardından teröristlerle güvenlik arasında çıkan çatışma devam ederken, ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

Öte yandan, bir grup PKK’lının Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na sızmaya çalıştığı sırada askerin fark ederek ateş açması sonucu kısa süre çatışma yaşandığı, ardından PKK’lıların olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildiği belirtildi.

Ajanslar