PKK terörü dev yatırımı durdurdu

PKK terörü dev yatırımı durdurdu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK'nın terör eylemlerinin bölge halkına götürülen hizmetleri engellendiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bölücü terör örgütünün bölge halkına götürülen hizmetleri engellediğini ifade etti.

Eroğlu, son günlerde yaşanan terör olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hükümet olarak "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" adıyla bir çalışma başlattıklarını ve büyük bir gayretle bu projeyi devam ettirdiklerini, ancak bölücü terör örgütünün bu projeyi istismar ettiğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz ülkemizde doğu-batı, kuzey-güney ayrımı yapmadan yatırımlar yapıyor, insanlarımıza hizmet götürüyoruz. Başta baraj ve gölet olmak üzere bakanlık olarak gereken ne varsa kısa zamanda tesis ederek, halkımızın hizmetine sunuyoruz ancak bölücü örgüt, hem askerimize ve polisimize saldırıyor hem de bizim bölgede yürüttüğümüz faaliyetlerimizi engellemeye çalışıyor. Devletimiz de malumunuz üzere operasyonları başlatmış olup, bu operasyonları huzur iklimi sağlanıncaya kadar sürdürmekte kararlıdır."

Eroğlu, PKK terör örgütünün Diyarbakır, Bitlis ve Kars başta olmak üzere bakanlığın birçok şantiyesine ve şantiyeleri koruyan güvenlik güçlerine saldırı düzenlediğini, baraj inşaatlarında kullanılan araçları yakmak suretiyle kullanılamaz hale getirdiklerini aktardı.

Silvan Barajı inşaatı durma noktasına geldi

Önceki günlerde Diyarbakır Silvan Baraj inşaatına iki saldırı düzenlendiğine dikkat çeken Veysel Eroğlu, hem güvenlik açısından hem de saldırı yüzünden yolların bozulması sebebiyle malzeme ikmali yapılamadığından inşaatın neredeyse durma noktasına geldiğini ifade etti.

Diyarbakır Hani ile Kars Sarıkamış'ta gölet ve sulama şantiyesine, Bitlis Güroymak'ta sondaj şantiyesine terör saldırıları düzenlendiğini belirten Eroğlu, ayrıca Tunceli Hozat'ta da orman yangınına giden müdahale ekibine saldırıda bulunulduğunu ve yangın söndürme aracının yakıldığını kaydetti.

Bakan Eroğlu, son bir ayda sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı şantiyelerine düzenlenen saldırılar sonucu 3 adet kamyon, 2 adet pikap, 2 adet arazöz, 1 adet kepçe ve 1 adet paletli ekskavatörün yakılarak kullanılamayacak hale geldiğini, ayrıca yüklenici firmaya ait bir adet pikaba da el konulduğunu açıkladı.