PKK ve Haşdi Şabi askeri üssü ele geçirdi

PKK ve Haşdi Şabi askeri üssü ele geçirdi

Irak'ta terör örgütü PKK ve Şii örgüt Haşdi Şabi, Irak'ın askeri üssünü ele geçirdi.

Irak'ta terör örgütü PKK ve Şii örgüt Haşdi Şabi'nin ortak bir operasyonla Irak'ın en stratejik askeri üslerinden birini ele geçirdiği bildirildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre Musul ve Telafer operasyonları Kuzey'den terör örgütü PKK desteği ile katılan Şii terör örgütü Haşdi Şabi grupları, Irak'ın en stratejik 3. Askeri üssünü ele geçirdiği öğrenildi. Hava denetleme ve radar sistemlerin yer aldığı Telafer askeri üssünün çevresindeki 9 köyde kontrolünün sağlanmasının 48 saat süreceği kaydedilirken, Haşdi Şabi'nin yine PKK Şengal üssünden destek alarak DAEŞ'in Musul'dan Rakka'ya açılan ve örgütün doğu kapısı olarak adlandırdığı Rabia ve Şengal eteklerini kontrol altına almak için harekete geçmeye başladığı bildirildi.

RAKKA'YA AÇILAN KRİTİK 3 YOL

Bölgedeki kaynaklar, Haşdi Şabi'nin kent merkezine operasyonu bir hafta geciktireceğini ancak, Rabia ve Şengal'den Rakka'ya açılan 3 stratejik noktayı kontrol altına almak üzere askeri hareketliliğini arttırdığı öğrenildi. 1200 Haşdi Şabi militanın Rakka'ya giden 3 stratejik yol güzergahı için bölgeden hareket ettirildiği belirtilirken, Haşdi Şabi gruplarından dün itibari ile Rakka operasyonun katılan PYD silahlı gruplarına askeri lojistik verildiği öğrenildi.

LOJİSTİK KANALI

Haşdi Şabi gruplarının Telafer ekseninde Şia kuşağı oluşturmak üzere bir haftadan bu yana bölgeye 4300 silahlı militanının yolladığı ifade edilirken, Telafer havalimanının kontrol altına alınması ile Bağdat yönetiminin Erbil Kerkük ve Süleymaniye kentlerinden destek almadan doğrudan Musul ve Telafer operasyonlarına askeri lojistik sağlayacağı ilk lojistik kanalı da kurmuş oldu.

TALAFER KENTİNİ KUŞATABİLİRİZ

Haşdi Şabi sözcülerinden Yusuf Kelabi, “Şii güçler, Telafer'deki askeri havaalanını kontrol altına alarak Musul ile Telafer arasındaki yolu kapattı. Telafer Havaalanı'na doğru 27 km ilerledik ve güçlerimiz üç koldan havaalanını kuşattı ve kontrolü altına aldı. Telafer Havaalanı stratejik öneme sahip”dedi.

ANKARA TEYAKKUZDA

Haşdi Şabi'nin bölgedeki milis hareketliliğin dikkate alan Ankara'da bölgedeki askeri pozisyonunu güçlendirmeye hazırlanıyor. Haşdi Şabi gruplarının Telafer kent merkezine yönelik hareketliliğin başlaması ve Başika'da konuşlanmış Türk askeri üssüne yönelik bir hareketliliğin söz konusu olması durumunda Ankara'da da harekat planlamalarının yapıldığı ifade ediliyor.

Yeni Şafak