PKK'ya bir darbe daha: O hain yakalandı

PKK'ya bir darbe daha: O hain yakalandı

PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda Heval' kod isimli Tuna A. da yakalandı.

İzmir'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve istihbarat ekiplerinin, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik ortak operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler arasında terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG- H Ege Bölge Temsilcisi olarak kente gelen 'Heval' kod isimli Tuna A. da bulunuyor.

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ayrı operasyon düzenlendi. Bornova ve Karabağlar ilçeleri başta olmak üzere belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, toplam 22 kişi gözaltına alındı. Adreslerde çok sayıda örgütsel doküman da bulundu.

Teröristlerin, PKK'nın ilk eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos 1984 tarihinin yıldönümünde, kentte ses getiren bombalı bir eylem planladığı da ortaya çıktı. 14 Ağustos gecesi, bombalı saldırı yapmayı planlayan teröristler ile gençlik yapılanmasının sözde Ege Bölge Temsilcisi olarak kente gelen 'Heval' kod isimli Tuna A. da yakalandı. Tuna A.'nın, Nusaybin, Cizre gibi ilçelerde olduğu gibi İzmir'de, belirlenen bölgelerde, sokak çatışmaları çıkarmayı planladığı öğrenildi. Tuna A.'nın, yakalanmamak için, kendisine yardım ve yataklık eden ailelerin evlerinde misafir gibi gizlendiği saptandı.

İZMİR'DE KANLI EYLEM GERÇEKLEŞTİRECEKTİ

Tuna A.'nın örgüt yanlısı 'yurtsever aileler' diye tabir edilen ailelerin yanlarında kaldığı, sürekli yer değiştirdiği tespit edildi. 15 Ağustos gecesi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat polislerinin düzenlediği operasyonla, YDG-H'nin sözde Ege Bölge sorumlusu, Bornova ilçesinde gizlendiği evde yakalandı. Kısa süre önce İzmir'e gelen bölücü terör örgütü üyesi Taha A.'nın İzmir'de sansasyonel bir saldırı için hazırlık yaptığı ileri sürüldü. Gözaltında bulunan 22 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Etiketler PKK YDG-H