Polis trafikte fena ''çakacak''! Hepsi trafikten men edilecek!

Polis trafikte fena ''çakacak''! Hepsi trafikten men edilecek!
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı'nın trafikteki yasadışı çakar denetimleri için "trafikten men" kararı alındı. Trafikte yasa dışı çakar kullanan araçlar trafikten men edilecek.

İçişleri Bakanlığı’nın yoğun şikayetler nedeniyle trafikteki usulsüz çakarları toplatma kararı almıştı.

Özellikle son 10 yılda trafikte hızla artan ve sadece sözde kalan denetimler nedeniyle bir türlü önüne geçilemeyen yasa dışı çakar kullanımı için en keskin neşter vuruldu.

Milyonlarca sürücü trafikte çile çekerken usulsüz olarak taktıkları çakarlarla güle oynaya istediği yere giden trafik yüzsüzleri için İçişleri Bakanlığı yeni bir karar aldı. 

Çakarlı araçlara yönelik denetimlerde, usulsüz olarak çakar takılı olan araçlar artık trafikten men edilecek.

Usulsüz biçimde siren ve çakar taktıranlar yakalandıklarında bunları söktürmemeleri halinde araçları trafikten men edilecek.

İş adamlarından, organize suç örgütü liderlerine varıncaya kadar binlerce kişinin usulsüz biçimde araçlarına çakar taktırdıklarını belirten yetkililer şunları söyledi:

“Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak.”

ÇAKARLI ARAÇLAR BİTMEYEN SORUN

Trafikte göze çarpan ve sürekli sürücülerinden yol isteyen çakarlı araçlar uzun süredir Türkiye’de önemli bir sorun.

Son olarak geçen yılın eylül ayında da İçişleri Bakanlığı çakarlı araçlar konusunda bir genelge yayınlayarak sorunu çözmeye çalışmıştı.

Yurttaşların şikayeti üzerine hazırlanan ve 81 ilin valiliklerine gönderilen söz konusu genelgede, yetkisiz ışıklı/sesli uyarı işareti (çakar) ve geçiş üstünlüğü hakkının kullanımının önüne geçmeye yönelik denetimlerin yıl sonuna kadar sürekli ve yoğun bir şekilde yapılması istenmişti.

Ancak bu genelge de çakarlı araç sorununa çözüm olmamıştı.