''Davutoğlu sabaha kadar ağladı''

''Davutoğlu sabaha kadar ağladı''

Karar yazarı Vahdettin İnce, Başbakan Davutoğlu'nun çözüm sürecinin bitmesi kararını verirken çok zorlandığını yazdı.

Karar gazetesi yazarı Vahdettin İnce, çözüm sürecinin sora erip operasyonların başlamasından sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sabaha kadar ağladığını açıkladı.

Sare Davutoğlu’nun bir gün kendisini aradığını belirten Vahdettin İnce, Sare Davutoğlu’nun kendisine “Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı” dediğini aktardı.

“Barış süreci”nin sına erip operasyonların başladığı günlerde bir çalıştay için Çankaya köşküne gittiğini söyleyen Vahdettin İnce, Davutoğlu’nun bu karardan dolayı “ızdırap” duyduğunu belirtti.

Çalıştay tamamlandıktan sonra Başbakan'a yazdığı bir kitabı gönderdiğini yazan Vahdettin İnce şöyle devam etti:

“Birgün telefonum çaldı. Başbakanlık'tan arıyorlardı. Sare Hanımefendi görüşmek istiyor dediler. Heyecanla buyursunlar dedim. Hanımefendi “Kürdinsan”ı okumuş. Başladı anlatmaya. Uzun uzun nasıl etkilendiğini anlattı. Sonunda “ben bu kitapta kendimi buldum” anlamında bir ifade kullandı. Siz neler çektiyseniz, Batı Anadolu'da biz de aynısını çektik dedi. Bir ara sözü, süren hendek savaşlarına, çatışmalara getirdi ve “Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı” dedi.”