60.000 CHP'liyi kağıt üstünde AK Partili yapmışlar !

60.000 CHP'liyi kağıt üstünde AK Partili yapmışlar !

60 bin CHP'linin kağıt üstünde AK Parti'ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre, aralarında belediye başkanları ve teşkilat yöneticilerinin de bulunduğu 60 bin CHP’linin başvuruları olmamasına karşın AKP’ye üye yapıldığını saptayan CHP, birden fazla siyasi partiye üye olan kişilerin tek bir dilekçeyle ilçe seçim kuruluna başvurarak tercihini belirlemesinin önünü açan ve gerçek dışı üye yapılan kişilere verilecek cezanın artırılmasını sağlayan bir yasa teklifi hazırladı.

Hükümetin Seçim Yasası’nın değiştirilmesini gündeme getirmesinin ardından Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Gerekçede, çifte üyelik sorununun öncelikle sehven olduğunun düşünüldüğü ancak ilerleyen zamanda sayının artışıyla kasıt olabileceği fikrinin oluştuğu belirtildi. Gerekçede kafaları karıştıran üye artışlarıyla ilgili “Bahsi geçen kişiler içinde belediye başkanlarının, il, ilçe başkanları ve yöneticilerinin olması, sorunu farklı bir boyuta da taşımıştır. Herhangi bir siyasi partinin ilçe başkanının, il başkanının ya da yöneticilerinin üyeliğinin düşmesi hukuken başka sorunlara da neden olabilmektedir” denildi.