AK Parti'de yeni genel başkan kim olsun anketi

AK Parti'de yeni genel başkan kim olsun anketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "bırakma" kararının ardından Haber3.com'un düzenlediği "Yeni Genel Başkan kim olmalı ?" anketi sonuçlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Genel Başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıklamış Ankara kulisleri bir anda hareketlenmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun bu kararının arkasında olan sebeplerle ilgili birçok iddia öne sürülmüş ancak Davutoğlu düzenlediği basın toplantısında bu iddiaları yalanlamıştı.

Bu kararın ardından gözler AK Parti'de yeni genel başkanın kim olacağı sorusuna odaklandı. 22 Mayıs Pazar günü yapılması kararlaştırılan AK Parti olağanüstü kongresinde yeni genel başkan seçilecek. Ancak kulislerde genel başkanlık koltuğu için birden fazla ismin adı geçiyor.

Haber3.com kulislerde adı yüksek harfle seslendirilen bu isimler için bir anket düzenledi. 15.873 okurumuzun katıldığı anketin sonuçlarında ise bir isim öne çıktı. Diğer yandan diğer adayların da birbirine yakın oy aldığı gözlendi.

İşte o anket sonucu:

screenshot_4-040.jpg

AK Parti'de yeni genel başkan kim olsun anketi - Resim : 2