AK Parti'de ortalık karıştı: ''Erdoğan o ismi MYK üyeleri önünde azarladı''

AK Parti'de ortalık karıştı: ''Erdoğan o ismi MYK üyeleri önünde azarladı''
Güncelleme:

AK Parti MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan'ın, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili çıkışı sonrası AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılan Cahit Özkan'ı MYK üyeleri önünde azarladığı iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, BAE ile ilgili açıklamasının ardından partisi tarafından eleştirilen ve görevden alınan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, dünkü MYK toplantısında Erdoğan tarafından azarlandı. Erdoğan, "Bizi yoruyorsun. Bizi dinlemiyorsun. Saçma sapan programlara çıkıyorsun. Şahsi ikbalini düşünüyorsun. Bu işi parti için değil, şahsi ikbalin için yapıyorsun" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, öğrenci affı için çalışmalara başlandığını açıklayan Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nu da "Bitmemiş ve netleşmemiş işleri duyurmayın" sözleriyle azarladı.

Saymaz'ın bugünkü köşesinden aktardığına göre, Erdoğan dün gerçekleşen MYK toplantısında Özkan'ı, "Bizi yoruyorsun. Bizi dinlemiyorsun. Saçma sapan programlara çıkıyorsun. Şahsi ikbalini düşünüyorsun. Bu işi parti için değil, şahsi ikbalin için yapıyorsun" sözleriyle azarladı.

Saymaz, AK Partili kaynakların, Cahit Özkan ile ilgili rahatsızlığın öteden beri var olduğunu belirttiğini aktardı.

Saymaz, devamında gelen istifa sürecini de şöyle aktardı:

"Bu sözler üzerine herkesi buz kesti. Erdoğan, Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz'a döndü. 'Ne yapalım?' diye sordu. Yılmaz, 'Krizimiz var. Bundan sonra Cahit Bey kürsüye çıktığında partinin mi, yoksa Cahit Bey'in görüşü mü sorarlar' dedi.

Erdoğan 'Yani?' diye sordu. Yılmaz, 'İstifasını istemek zorundayız' diye devam etti. Erdoğan, 'Kimi öneriyorsunuz?' diye ekledi. Yılmaz da Yılmaz Tunç'un adını verdi.

MYK oybirliğiyle kabul etti."

Erdoğan ayrıca, öğrenci affı için çalışmalara başlandığını duyuran Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'na da "Bitmemiş ve netleşmemiş işleri duyurmayın" diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

AK Partili Cahit Özkan, geçen hafta Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında, "Baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" demişti. Özkan'ın bu sözleri üzerine, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu sözlerin partiyi bağlamadığını açıkladı.

açıklaması sebebiyle eleştirilen AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak "Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz." şiirini yazmıştı.

Özkan, önceki gün de kendisini "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" sözleriyle eleştiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile de bir paylaşım yapmıştı. Çelik ile fotoğrafına "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" notunu düşmüştü.

 

İsmail Saymaz'ın Halktv'deki yazısının tamamı için...