AK Parti'den referandum itirafı

AK Parti'den referandum itirafı
Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, referandumdan iki ay öncesine kadar ''Evet'' oylarının yüzde 30-35 seviyesinde olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Ankara İl Başkanlığının Altın Saray Kültür Merkezi'nde düzenlediği, "Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı"ndaki konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylaması kampanyasında emek harcayanlara teşekkürlerini iletti.

Halk oylamasının gelecek nesillerin yad edecekleri bir tarih olacağını söyleyen Ataş, alınan sonucu başarısız göstermeye çalışanların olduğunu ancak kendilerinin bu başarısızlık iddialarını kabul etmediklerini dile getirdi.

"OYLARIMIZI 2 AYDA YÜZDE 30'DAN 51'E ÇIKARDIK"

Ataş, "Biz kampanyaya yüzde 30-35 seviyelerinde başladık. 1,5-2 aylık kampanya sürecinde oy oranımızı yüzde 51,41'e çıkarmak suretiyle noktaladık. Başta Ana Muhalefet Partisi Lideri ve temsilcileri sürekli bu sonucu yozlaştırmaya çalıştılar ve hala çalışıyorlar. Onların hazımsızlıklarının ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Asla Türkiye'de bu ülkenin, bu milletin hayrına olan hiçbir işe 'evet' demedikleri gibi halk oylamasında da kendi geleneklerinden gelen tavrı bir kez daha sergilemenin gayreti içerisinde oldular. Kampanya başlamadan önce sahayı o kadar kirlettiler ki belki 15-20 günümüz o kirletilmiş sahayı temizlemekle geçti." değerlendirmesinde bulundu.

21 MAYIS'TA BİR TAKIM MÜPTEZELLER CEVABINI ALACAK

Halk oylaması sonrası parti içinden ve dışından partiye yönelik bazı eleştirilerin geldiğini söyleyen Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim sonuçlarıyla ilgili partimizin içerisinde veya dışarısında olan ama asla ter dökmeyen birtakım kesim var ki sürekli çalışanları eleştirmek suretiyle kendilerine iş edinip birtakım gazeteci kılıklı, birtakım sosyal medyada bu teşkilatı karalamaya yönelik, bu topluluğu karalamaya yönelik, asla emek sarf etmemiş, asla ter dökmemiş, bu partiyi dışarıdan yönetmeye kalkan birtakım müptezeller en güzel cevabı inşallah 21 Mayıs'ta yapılacak kongreyle alacaklardır. Onların hayalleri, arzuları ve istekleri bir kez daha boşa çıkacaktır. Bilesiniz ki bu dedikoduları üretenler asla emek çekmeyenlerdir, asla ter dökmeyenlerdir, asla ve asla AK Parti'nin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyenlerdir. Bunu böyle bilmenizi istiyorum."

"FİTNE ODAKLARININ SESİNİ KESMEYE MECBURUZ"

Partiye herhangi bir emek vermeyenlerin, makam ve mevki için birilerine çelme takmaya, karalamaya çalışanların hesaplarının asla tutmayacağına vurgu yapan Ataş, şunları söyledi:

"Bu teşkilat içerisinde Allah'ın izniyle bugüne kadar emek sarf edenler, ter dökenler, bu davayı kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından, kutsal değerlerinden daha da değerli görenler itibar görecektir ve geleceğe ancak öylece birlikte yürüyeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Sizden ricam bu fitne odaklarına asla prim vermemenizdir. Bu fitne odaklarının sesini hep birlikte kesmeye mecburuz. Bu fitne odaklarını hep birlikte kurutmaya mecburuz. Bilesiniz ki AK Parti'yi bugüne kadar dışarıdan zayıflatamayanlar şimdi içeriden birtakım fitne odaklarıyla çürütmeye çalışmaktadırlar. Buna asla fırsat vermeyeceğiz, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bu fitneleri, dedikoduları çıkaranları aramızdan ayıklamak suretiyle geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz, bundan hiç kimse endişe etmesin."

AA

Yere yığılan vatandaşa kimse yardım etmedi, hayatını kaybetti! Yere yığılan vatandaşa kimse yardım etmedi, hayatını kaybetti! Çarşıdan aldığı leblebiden çıkan şey hayrete düşürdü! Çarşıdan aldığı leblebiden çıkan şey hayrete düşürdü! Bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödeme tarihleri açıklandı Bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödeme tarihleri açıklandı Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu İçişleri Bakanı Çiftçi ''Talimat verdim'' diyerek açıkladı: O cezalar siliniyor! İçişleri Bakanı Çiftçi ''Talimat verdim'' diyerek açıkladı: O cezalar siliniyor! Dondurucu soğuklar ''şimdilik'' geride kaldı; hava sıcaklıkları artıyor! Dondurucu soğuklar ''şimdilik'' geride kaldı; hava sıcaklıkları artıyor! Karaciğer nakli sonrası hayata tutunan Ufuk Özkan’dan meslektaşlarına sert sözler Karaciğer nakli sonrası hayata tutunan Ufuk Özkan’dan meslektaşlarına sert sözler İran'da savaşın ortasında kalan Türk şoförden acı haber İran'da savaşın ortasında kalan Türk şoförden acı haber İstanbul'da elektrik kesintisi: 20 ilçede binlerce hane etkilenecek İstanbul'da elektrik kesintisi: 20 ilçede binlerce hane etkilenecek İstanbul'da merakla beklenen TOKİ çekilişi için tarih belli oldu İstanbul'da merakla beklenen TOKİ çekilişi için tarih belli oldu
Türkiye'nin dört bir yanı sallanırken Naci Görür'den kritik açıklama Türkiye'nin dört bir yanı sallanırken Naci Görür'den kritik açıklama Uzak Şehir’de büyük sürpriz: Cihan’ın yarım kalan aşkı Meryem'i canlandıracak isim belli oldu Uzak Şehir’de büyük sürpriz: Cihan’ın yarım kalan aşkı Meryem'i canlandıracak isim belli oldu Büyük buluşma gerçekleşti: Yaren Leylek, Nazlı'sına kavuştu Büyük buluşma gerçekleşti: Yaren Leylek, Nazlı'sına kavuştu Oruçluyken şehit düşen evladımızın son isteği 10'uncu yılında bir kez daha gerçek oldu Oruçluyken şehit düşen evladımızın son isteği 10'uncu yılında bir kez daha gerçek oldu Selçuk Şimşek Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Oldu Selçuk Şimşek Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Oldu Trafikte yol kesmenin bedeli ağır oldu! Magandalığa rekor ceza Trafikte yol kesmenin bedeli ağır oldu! Magandalığa rekor ceza Pınar Altuğ'un ''müstehcen sahne" sorusuna yanıtı, Yağmur Atacan’ın ise tepkisi olay oldu Pınar Altuğ'un ''müstehcen sahne" sorusuna yanıtı, Yağmur Atacan’ın ise tepkisi olay oldu Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'ya ''örnek vatandaş'' belgesi! Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya'ya ''örnek vatandaş'' belgesi! Erdoğan emekli bayram ikramiyesi için son sözü söyledi Erdoğan emekli bayram ikramiyesi için son sözü söyledi Çanakkale Savaşı'nda Alman Genelkurmay Başkanı'nın tarihi itirafı yıllar sonra ortaya çıktı Çanakkale Savaşı'nda Alman Genelkurmay Başkanı'nın tarihi itirafı yıllar sonra ortaya çıktı