Ankara bunu konuşuyor: Önce ''müjde'' arkasından erken seçim mi ?

Ankara bunu konuşuyor: Önce ''müjde'' arkasından erken seçim mi ?
Güncelleme:

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba günü ifade ettiği, "Cuma günü bir müjdemiz olacak" sözlerini "Erdoğan'ın bugün açıklayacağı müjde erken seçim getirir mi" sorusuyla bugünkü köşesine taşıdı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan,  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağı “müjdeye” yönelik bir yazı kaleme aldı.

"Eğer Karadeniz’de zengin enerji kaynakları bulunmuşsa şak diye erken seçime gider miyiz?.. Uzmanlarla konuştum" diyen Takan, "Karadeniz’in dibindeki enerji kaynaklarına sondaj yapıp onu yeryüzüne çıkarmanın o kadar kolay ve kısa süreli bir iş olmadığına dikkat çektiler" diye yazdı. 

 Takan, yazısında şunları kaydetti:

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün açıklayacağını söylediği “müjde”ye kilitlenildi. Haber gündeme düşer düşmez pek çok yerde toto oynanıyordu. Her kafadan ayrı bir tahmin fışkırıyordu. “Müjde”nin büyüklüğüne göre erken seçim tarihi üzerine atışlar yapılıyordu. Nihayet aranan kan bulunmuştu!.. Erken bayram havasına çabucak girivermişti saray yandaşları. “Müjde” ile tekrar eski mutlu ve bahtiyar günlerine döneceklerine karşı mahalledekileri ezeceklerine çabucak inanıverdiler…

“Müjde”nin gündeme düştüğü önceki günün akşam saatlerinde haber kanalları da pek işli güçlüydü. İddialara dayalı haberleri geçtiler. Pek çok yerde Karadeniz’de enerji kaynağı bulunduğuna dair haberler dolaşıyordu. Propaganda yöntemlerinde beklenti ve heyecan eşiğini yükseltmek klasik bir taktiktir. AK Parti bunu pek çok kez yapar. Yine aynısını yaptılar. Az kaldı. Cuma namazı sonrası hep beraber “müjde”yi göreceğiz.

Eğer Karadeniz’de zengin enerji kaynakları bulunmuşsa şak diye erken seçime gider miyiz?.. Uzmanlarla konuştum. Karadeniz’in dibindeki enerji kaynaklarına sondaj yapıp onu yeryüzüne çıkarmanın o kadar kolay ve kısa süreli bir iş olmadığına dikkat çektiler. Türkiye’nin hazinesinin tamtakır olduğu şu günlerde bu işin 3-5 milyar dolar ile halledilemeyeceğini söylediler. Kanal İstanbul projesi ile mukayese ederek Karadeniz’de enerji sondajı çalışmalarının 100 milyar dolardan aşağı düşemeyeceği tahmininde bulundular. İktidarın bunun altında kalkmak için ya Katar veya Rusya ile ortaklık kurabileceğini ile sürdüler.

Dedim ya; merakımızı gidermek için az bir zaman kaldı. “Müjde” nin sahne arkasında  belirdiği saatlerde her ne hikmetse borsada yükselişler oldu. Spekülasyonlar gırna gitti!.. 

 
 

Ahmet Takan'ın yazısının tamamı için...