Bakan Soylu ''aklını başına devşir Süleyman'' diyen Oğan'ı övdü

Bakan Soylu ''aklını başına devşir Süleyman'' diyen Oğan'ı övdü
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Soylu, 14 Mayıs'ta neticelenmeyen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendisi için "Adam gibi işini yap Süleyman. Aklını başına devşir Süleyman" diyen 2'nci turda da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan için "Sinan Oğan birinci turda da milli bir çizgi oluşturmaya çalıştı" dedi.

Sinan Oğan birinci turda da milli bir çizgi oluşturmaya çalıştığını ifade eden Soylu, "Elbette bize karşı eleştirileri olacak çünkü kendisi bir aday. Muharrem İnce'nin de adaylıktan çekilmesi ile bir kısım oyda buraya aktı. Bunlar protest milliyetçi oylar. Benim kanaatim o. Aslında İYİ Parti'deydi bu oylar. Lütfü Türkkan şehit ailesine küfrettiği an İYİ Parti'nin oyu 13,5 bandondan 10.2 bandına düştü. Bu ufak bir düşüş değildir. Burada özellikle milliyetçi seçmenin AK Parti ve MHP yanında konsolide olmasında jeopolitikte önemlidir." dedi.

SİNAN OĞANIN OYU NEREYE GİDER?

Soylu şunları söyledi:

"Sinan Oğan bugün tavrını ortaya koydu. Millet İttifakı HDP ile çok sıkı ilişkiler içine girdi. Seçmen bunu görüyor. Kendileri 13 civarında bir oy bekliyordu. Bunu da CHP'nin kendilerine sağladıkları meşrutiyetle kullanmak istediler. Ama o bölgede Kürt seçmende korktu PKK'dan. Doğu ve Güney Doğu yaşanan olaylardan sonra başka bir aksa gitti. Türkiye geçmiş dönemdeki terörle mücadelesinde de farklı bir adım attı. Eskiden TSK teröristi bu bölgede döverdi geri çekilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başka bir şey yapmaya daha başladık. Teröristi etkisiz hale getirmenin yanında yol yaptı, hastane yaptı, doktor, öğretmen sayısı arttı. Doğu ve Güney Doğu yükseliyor. Doğu'daki aşiretlerin çoğu PKK'yı yargılamayı başladı ilk kez. Doğudaki büyük aşiretleri ilk kez PKK'ya karşı sert bir eleştiri yaptı."  

SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ

tv100'de yayımlanan Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor? programının konuğu Sinan Oğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili çok sert açıklama yaparak "Adam gibi işini yapacaksın Süleyman. Hesabını soracağım bunun senden. İşini yap" demişti.

Sinan Oğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert sözlerle seslenmişti:

"Sen devletin polisini iş adamlarına tahsis ediyorsun bilmiyor muyuz sanıyorsun Süleyman. Devletin polisini eşine, dostuna, yeğenlerine tahsis ediyorsun bilmiyor muyuz bunları? Adam gibi işini yapacaksın Süleyman. Hesabını soracağım bunun senden. İşini yap. Kendisinin de içinde olduğu bir takım provokasyon duyumlarım var. Aklını başına devşir Süleyman..."