Bakan Soylu: ''Gülen denen sümsüğün yapabileceğine inanabiliyor musunuz ?''

Bakan Soylu: ''Gülen denen sümsüğün yapabileceğine inanabiliyor musunuz ?''
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İl Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi Sempozyumu"nda 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin arkasındaki asıl güç ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (HÜYAM) düzenlenen “İl Yönetimi Kapasitesinin Geliştirilmesi Sempozyumu”na katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine de değindi. "15 Temmuz, Türkiye'de kim tarafından yapıldı? Hepimiz aklı başında insanlarız. Şu Fethullah Gülen denen sümsüğün bu işi yapabileceğine inanabiliyor muyuz?"diye soran Soylu “Bunu 6 yaşında bir çocuğa sorsak, 'Bir adam darbenin müsebbibi ve bir ülkede muhafaza altında, bu darbeyi kim yaptı?' diye bir soru sorsak, bu tek bilinmeyenli bir denklem bile değil. Denklemlere ayıp olacak. Bu çok açık. 15 Temmuz'u gerçekleştirenler ve yapmaya çalışanlar, acaba onu orada bırakırlar mı?” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR BİZDEN DAHA İYİ ANLAYABİLİYOR”

Dünyanın en pahalı coğrafyasında olduğumuzu ileri süren Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ondan önceki süreçte 17/25 Aralık, 6-7 Ekim olayları… Kendi Twitter'larından istedikleri gibi ayarlamaları yapabilen, sosyal medyadaki hızı istedikleri gibi kontrol edenler, Gezi olaylarında twit atıp Türkiye'deki kamuoyunu yükseltmeye çalışanlar, sadece yurt içinde kendi teknik kabiliyetleriyle bunu yapmaya kadirler mi? Tabii ki hayır. Bunu da şu anda küçük çocuklar bizden daha iyi anlayabiliyor. Biz, dünyanın en pahalı coğrafyasındayız. Bu coğrafyayı bize yar etmemek istemelerini de kabul etmiyoruz ama anlamakta da zorlanmıyoruz. Onun için bizim sistemimizin her bir tarafındaki her bir açık, bizim rakiplerimizin sahada faullü hareket etmeleri için onları iştahlandırıyor."