Başbakan Davutoğlu'ndan Diyarbakır sürprizi

Başbakan Davutoğlu'ndan Diyarbakır sürprizi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Davutoğlu'nun 29 Ekim'de Diyarbakır'ı ziyaret edeceğini ve İstasyon Meydanı'nda halkla buluşacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır programı ve IŞİD operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Parti binasındaki toplantıya, İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın yanı sıra, milletvekili adayları Ebubekir Bal, Abdullah Atik, Netice Arslan, Alaattin Parlak, Mehmet Fatih Kayhan ve Neşet Özden ile vatandaşlar katıldı. Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kenti ziyareti ile ilgili bilgiler verdi. Başbakan Davutoğlu'nun Kurban Bayramı'nın 1. gününde Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Akar, Başbakanın yine bir bayram günü olan 29 Ekim'de saat 14.00'da İstasyon Meydanı'nda halkla buluşacağını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Diyarbakır'da terör örgütü DAEŞ mensuplarına yönelik operasyona ilişkin, "Hiçbir terör örgütüne eylem yapma imkanı vermeyeceğiz" dedi.

Akar, AK Parti il binasında bazı milletvekili adaylarının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni bir demokratikleşme reformu döneminin başlayacağını söyledi.

Halkın son 13 yılda gerçekleştirilen reformların devam etmesi yönünde talebi olduğunu anlatan Akar, şöyle konuştu:

"İnşallah AK Parti tek başına iktidar olduktan sonra başta yeni anayasa olmak üzere ciddi hukuk reformları geliyor. İnsan hakları, AB'ye üyelik konularında da ciddi adımlar atılacaktır. Ayrıca, işsizlik, aile, ekonomi, eğitim, sağlık alanlarında da ciddi projelerimiz var. Gençlerimiz, kadınlarımız için de aynı şekilde önemli çalışmalarımız olacak."

Akar, AK Parti'nin tek başına iktidar olması halinde vaatleri gerçekleştirme imkanı bulacaklarını belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, bir gazetecinin dün Kayapınar ilçesinde gerçekleştirilen DAEŞ operasyonuna ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Hiçbir terör örgütüne eylem yapma imkanı vermeyeceğiz. Hukuk dışı faaliyette bulunan kim olursa olsun takipçisi olacağız. Sadece burada değil tüm Türkiye'de bu tür örgütlere ilişkin operasyonlar devam edecektir. Bu tür operasyonlar her zaman risk oluşturuyor ve şehitler oluyor maalesef. Yetkililerden aldığım izlenim, operasyonun titizlikle yapıldığı bir güvenlik zafiyeti olmadığı noktasında."

Başbakan 29 Ekim'de Diyarbakır'da miting yapacak

Akar, Diyarbakır'ın sıkıntılı günler geçirdiğini kaydederek, halkın kendilerine ilettiği sorunları Başbakan Ahmet Davutoğlu'na aktardıklarını söyledi.

Diyarbakır'da Bağlar ve Sur ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde meydana gelen olaylarla ilgili Başbakan ile birkaç kez görüştüğünü dile getiren Akar, "Başbakanımız olaylarla ilgili benden bilgi istedi. Gerekli tüm bilgileri kendisine ilettik. Kendisi ilimiz ve bölgemizle yakından ilgileniyor" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun 29 Ekim Perşembe günü Diyarbakır'da gerçekleştireceği mitinge değinen Akar, mitingde Davutoğlu'nun sürpriz açıklamalar yapacağını vurguladı.