Başbakan Yıldırım'ı kızdıran Davutoğlu sorusu

Başbakan Yıldırım'ı kızdıran Davutoğlu sorusu
Güncelleme:

Bugün FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat adlı programa katılan Başbakan Binali Yıldırım, Küçükkaya'nın "Davutoğlu" sorusuna bu yanıtı verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Fox Tv'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat" programında önemli açıklamalar yaptı. Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasıyla ilgili de konuştu. 

Başbakan Binali Yıldırım Fox Tv'de gündemi değerlendirdi. İsmail Küçükkaya, yeni sisteme göre, Cumhurbaşkanının Başbakanı görevden alamayacağını söyleyen Yıldırım'a "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu'nu aldı" deyince gergin anlar yaşandı. 

"Bir iradenin yardımcısı olmak ayrı bir şey, bir de kendi başına irade olmak başka bir şey." ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu sisteme göre cumhurbaşkanı başbakanı atar, görevden alamaz. Bakanları atar görevden alamaz" dedi.

Mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimi uzatılıyorMobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimi uzatılıyor

 "Sayın Cumhurbaşkanı Davutoğlu'nu aldı" değerlendirmesine Yıldırım, "Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı almadı. Olağanüstü genel kurula gitti, kongreye gitti." karşılığını verdi.

"Sayın Cumhurbaşkanımız bunu istedi de öyle oldu" sözü üzerine Başbakan Yıldırım, "Hayır, öyle bir şey olmadı. AK Parti olağanüstü kongreye gitti. Biz şimdi kişileri mi, sistemi mi konuşacağız. Sen nasıl böyle bir şey düşünürsün? Sistem esas olması lazım. Kişilere göre sistemi yorumlarsak o zaman doğru noktaya varamayız. Çünkü insanlar yanlış yapabilir, insanların yanlışını da düzeltecek sağlıklı sisteme ihtiyaç var." dedi.

Seçiniz...