Binali Yıldırım'dan askerlik süresi açıklaması

Binali Yıldırım'dan askerlik süresi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda askerlik süresiyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini söyledi. "FETÖ soruşturmasında ölçümüz 17-25 Aralık'tan sonra örgütle ilişkinin sürdürülmesidir" diyen Yıldırım, askerlik süresi yeniden düzenlenmesi gerektiğini de söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, darbe girişiminde bilfiil görev almamış, fakat arka planında görev almış veya yıllardan beri bu altyapının hazırlanmasında aktif katkısı olmuş bütün herkesin çok titiz bir çalışmayla belirlenip adalete teslim edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tespit noktasında da zorlukların olduğu malum. Peki ne yapacağız? Biz belirli kriterleri ortaya koyduk. Bu örgütle irtibatı kendi isteğiyle, kendi azmiyle olanlarla, hasbelkader burayla ilişki içinde olmuş olanları birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Yıldırım, "Siyasi partiler, başta Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere burada çok net duruş ortaya koydular, darbeden, tanktan, tüfekten yana değil demokrasiden yana bir dayanışma içine girdiler. Bizi hemen aradılar, desteklerini verdiler hatta bu süreçte, darbe girişiminden sonra devam etti. 'Biz bunu, bu birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız' diye milyonlara taahhüdümüz var. Hakikaten bunu korumak zorundayız. Buna ihtiyacımız var. Toplumun kenetlenmesi, bir beraber olması, hem içeride hem dışarıda ülkemiz hakkında iyi düşünmeyenlere çok önemli cevap niteliği taşıyor." dedi.

KAMUDA 76 BİN 597 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Başbakan Yıldırım, "Açığa alınan 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkartılan 4 bin 897 kişi. Bunların 3 binden fazlası asker, bir kısmı hakim, bir kısmı da sivil memur. Hem açığa alınanlar hem de memuriyetten çıkartılanların toplamı 81 bin 494 kişi." diye konuştu.

50 BİNİN ÜZERİNDE İSİM VAR

Yıldırım, "Bunların kendi kurdukları iletişim ağları var, özel. Yani hiç kimsenin kullanmadığı bir iletişim altyapısı kurmuşlar. O iletişim altyapısında 50 binin üzerinde isim var. Bunların üzerine gidiliyor" dedi.

ASKERLİK SÜRESİ

Başbakan Yıldırım,  askerlik süresi yeniden düzenlenmesi gerektiğini de söyledi. Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili şunları kaydetti: "Askerlik süresinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu değişikliği muhalefetle birlikte yapacağız."