Canlı yayında dikkat çeken iddia: Erdoğan'ın sürpriz kararının nedeni İmamoğlu mu ?

Güncelleme:

Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Glasgow’da gerçekleştirilecek ‘İklim Zirvesi’ toplantısına neden katılmadığına ilişkin bir iddia ortaya attı. Yanardağ, “Erdoğan, İmamoğlu’nun çağrılacağı bilgisini aldıktan sonra o toplantıya gitmedi” dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar TELE 1’de yayınlanan ’18 Dakika’ programında gündemi değerlendirdi. G20 Liderler Zirvesi’ne ilişkin konuşan Yanardağ, ‘İklim Zirvesi’ne ‘güvenlik’ sebebiyle katılmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararının arkasındaki ayrıntıya dikkat çekti.

Yanardağ şunları söyledi:

“Türkiye bu ligden düştü. Bu sene 21’inci sıraya düştü. G20 üyesi değil aslında. AKP’nin ekonomi yönetimi Türkiye’ye lig düşürdü. Erdoğan’ın bütün derdi Joe Biden ile fotoğraf vermekmiş. Bütün dertleri imparatora şirin görünmekmiş. Erdoğan, Glasgow’daki İklim Zirvesi’ne katılmadı. Kudretli bir lider gibi karşılanmak istemiş ve bunu da araç sayısı olarak görüyor. Bu gerekçelerle Glasgow’a gitmedi. Orada yeterli güvenlik sağlanıyor. Büyük kentlerin hava kirliliğine yaptığı etkiyi sınırlamak için kurulmuş grup İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edildi. Burada bir iddia ortaya atıyorum. Erdoğan, İmamoğlu’nun çağırılacağı bilgisini aldıktan sonra o toplantıya gitmedi.”