CHP seçim sonuçlarından MHP'yi sorumlu tuttu !

CHP seçim sonuçlarından MHP'yi sorumlu tuttu !

CHP'li Özgür Özel, AK Parti'nin başarısından MHP'yi sorumlu tuttu.

1 Kasım seçimlerinde yenilgiyi kabul eden CHP'li Özgür Özel, AK Parti’nin tek başına iktidar olmasında MHP’nin koalisyon görüşmelerindeki olumsuz tavrının etkiliği olduğunu savundu.

İşte CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in o sözleri;

“Biz genel olarak elbette ki umduğumuz oy yükselmesini sağlayamamış olmanın üzüntüsü içerisindeyiz.  Biz bu seçimlerde çok daha ciddi bir artışı ümit ederdik. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nden kimse seçmenin verdiği karara saygısızlık beklemesin. Seçmenimizin verdiği karara sonuna kadar saygılıyız. Bugün gelinen noktada Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Halkların Demokrasi Partisi’nin ve Saadet Partisi’nin önemli miktarda oyunu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne kaybettiğini ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin buradan gelen oylarla tek başına iktidarı yakaladığını görmek mümkün. "

a-570.jpg

MHP’NİN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ

“ İktidar partisi olmayı tek başına sağladığı görülen Adalet ve Kalkınma Partisi’ni tebrik ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belli oranda oyunu arttırırken MHP’nin oylarının tamamını AKP’ye kaybetmiş olmasını da fevkalade manidar olarak nitelendiriyoruz.”