CHP'de yükselen yıldız Selin Sayek Böke !

CHP'de yükselen yıldız Selin Sayek Böke !

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan ancak haftasonu yapılan "CHP yarışlarında" asıl kazanan isim Selin Sayek Böke oldu.

CHP 35. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi yarışının yıldızı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu. Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine damga vuran CHP’nin ekonomik programının mimarı Böke, 691 delegenin oyuyla birinci oldu.

ÖDÜLLÜ EKONOMİST

1972 yılında doğan Selin Sayek Böke, ekonomi alanında başarılı bir özgeçmişe sahip. ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun olan Böke, daha sonra Duke Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde de bulunan Böke, Güney Afrika, Doğu ve Orta Avrupa ekonomilerine dair projelerde görev aldı.

Böke, 1999-2001 yılları arasında Bentley College’da Yardımcı Doçent olarak çalıştıktan sonra 2001-2003 yılları arasında IMF’nin Washington DC ofisinde ekonomist olarak çalıştı. 2010 yılında doçent olan Selin Sayek Böke, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü.

EKONOMİDE MÜKEMMELİYET

Böke, 2007 yılında Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği ‘Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü (Excellence Award in Global Economic Affairs) kazanan dört ekonomistten biri oldu.

2011 yılında da Mustafa Parlar Vakfı Teşvik Ödülü ve “Uluslararası iktisat alanında doğrudan yabancı yatırımların etkileri ve belirleyicileri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2010 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

PROJELERİ TARTIŞILDI

Böke, 2014 yılındaki CHP kurultayında Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Parti Meclisi’ne girdi. Ekonomik Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Böke, 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin, ekonomik programını hazırladı.

Emeklilere iki maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL olması, taşeron işçilere kadro gibi vaatler kamuoyunun yakın ilgisiyle karşılanırken, bu vaatlerin büyük bölümü 1 Kasım seçimlerinde diğer partilerin seçim bildirgelerinde de yer aldı.