CHP'li Böke'den Alperen Ocakları'na olay cevap

CHP'li Böke'den Alperen Ocakları'na olay cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, LGBT yürüyüşü öncesi açıklama yapan Alperen Ocakları'na cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü’ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkça ifade ediyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

LGBTİ bireylerin düzenleyecekleri Onur Yürüyüşü'ne yönelik "yürütmeyiz" söylemlerini eleştiren Böke şunları söyledi, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü'ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkca ifade ediyor. Buradan Türkiye'nin hukuk kurumlarına sesleniyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkca ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

2296838.jpg

"BİZ ASLA, BU SÖYLENENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni Anayasa'da Atatürk'ün yeri ile ilgili sözlerini eleştiren Böle, "Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü yansıtan bir Anayasa'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özü olan Atatürk'ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla, bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz" dedi.

2296678-001.jpg

DHA