CHP'li Eren Erdem: Uçaktan indirildim

CHP'li Eren Erdem: Uçaktan indirildim

CHP'li vekil Eren Erdem, savcı kararıyla uçaktan indirildiğini açıkladı.

CHP'li vekil Eren Erdem, konuyla ilgili olarak Hürriyet’e, “Hiçbir tebligat göstermeden, savcılık talimatıyla uçaktan indirildim, havalimanında alıkonuldum” dedi. Savcılık talimatıyla uçuşunun engellendiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, bekletildiği Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ERDEM: BEKLETİLİYORUZ, HABER BEKLİYORUZ

Uçaktan indirilirken yazılı bir tebliğ yapılmadığını belirten Erdem, "Yurtdışına çıkış yasağı olmayan birinin bir yurt dışı seyahatinin engellenmesi hem de uçaktan indirilerek alıkonması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu tutumlar, bu işgüzar tavırlar, yargı mensuplarının böyle davranışları Türkiye'de her toplum kesiminin yargıya olan güvenini azaltacaktır. Şuan da burada bekletiliyoruz. Uçağımız da kaçmış oldu böylece. Yurtdışına çıkışımız böylece engellenmiş oldu. Bekletiliyoruz, haber bekliyoruz" dedi.

18.50'DE UÇAĞINA BİNDİ

 CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Atatürk Havalimanı VIP salonundaki bekleyişi sonra erdi. Erdem 18.50’de Berlin’e gitmek üzere uçağına bindi.

TWITTER'DAN DUYURDU

Erdem'in Twitter üzerinden attığı mesajlar şöyle: An itibariyle, "ölüm tehtidleri nedeniyle" yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim! Şu an Atatürk Havaalanında alıkonmuş durumdayım! Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde, uçuşum engellendi.. Havaalanındayım.."

Hiçbir hukuki temeli olmadan alıkoyuldum! Savcı TELEFONLA talimat vermiş. Tek sebebi MUHALEFET MÜCADELEMİZ.

Şu an Atatürk Havaalanında alıkonmuş durumdayım! Savcılık talimat vermiş, yasağım olmadığı halde, uçuşum engellendi.. Havaalanındayım..

An itibariyle, "ölüm tehtidleri nedeniyle" yurtdışında yaşayan ailemi bayramda ziyaret etmek için uçağa bindim, savcı kararıyla indirildim!

'ADALET BAKANI USUL HATASI DEDİ'

Erdem uçağa binişi öncesi DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bekir Bozdağ ile Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan görüşme yapmış. Bekir Bozdağ'ın ifadesiyle usul hatası olmuş. Usul hatası ifadesinin ne anlama geldiğini biliyoruz. 18.50 uçağıyla şu an gideceğim. Gerekçe usul hatası. Bekir Bozdağ'ın ağzından çıkan cümle usul hatası. Usul hatası diye bir şey yoktur. Yapılan şey politik bir tutumdur. Bunun da hesabını döndüğümüzde yargı üzerinden soracağız. Türkiye'ye gelir gelmez 4 gün sonra, tutanakları avukatlarım tutuyorlar, bunun hesabını o savcı da verecek bu işin talimatını verenler de" dedi.

Eren Erdem için CHP milletvekilleri de VIP salonuna geldi. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da yaptığı açıklamada uygulamanın hesabını yargı önünde soracaklarını bildirdi. Erdem daha sonra  saat 18.50 uçağı ile İstanbul'dan Berlin'e uçtu.