CHP’de başvurular bitti: İşte son adaylar

CHP’de başvurular bitti: İşte son adaylar
Güncelleme:

CHP ’de belediye il ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylığına başvurular dün sona erdi ve son adaylar da belli oldu.

CHP ’de belediye il ve ilçe belediye başkanlıkları için aday adaylığına başvurular dün sona ererken, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, eski Sancaktepe Belediye İlçe Başkanı Özgen Nama ve eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş dosyalarını parti teşkilatlarına teslim etti.

Aday adaylığı başvuru süresinin son gününde Kartal Belediye Başkanı Öz dün eşi Feray Öz ile birlikte 3. kez belediye başkanı adaylığı için CHP Kartal İlçe Başkanlığı’na dosyasını teslim etti. Adaylık dosyasını teslim ettikten sonra konuşan Altınok Öz, “Bugün partimin yetkililerinin verdiği yetki ile aday adaylığı başvurumu yapıyorum” dedi. Adalar’da ise 3 dönem CHP İlçe Başkanlığı ve İl Yöneticiliği yapan mimar Uluç Yurtduruadaylık dilekçesini teslim etti. “Mutlu Adalılar, Mutlu Adalar” için aday olduğunu belirten Yurtduru, “Mesleğim ve Adadaki yaşantım nedeniyle Adaların sorunlarını biliyorum. Halkçı bir belediye anlayışı içinde daha güzel bir ada yaratacağız”diye konuştu.

Sancaktepe eski ilçe Başkanı Özgen Nama da aday adaylığı başvurusunu eşi ve kızı ile birlikte yaptı. Nama, “2014’de Sancaktepe’de her 3 kişiden birinin oyunu almıştık. Şimdi ise her üç kişiden ikisinin oyunu alacağımız inancıyla kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Kartal’da Yüksel Çiftçi de dün ilçe başkanlığına giderek aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

CHP Esenyurt kurucu ilçe başkanı ve iki dönem Esenyurt ilçe başkanlığı yapan Erdal Akyol da Avcılar ilçe örgütüne giderek, belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

CHP'nin yerel seçim için 105 adayı belli olduCHP'nin yerel seçim için 105 adayı belli oldu

Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş de CHP Didim İlçe Başkanlığı’na giderek aday adaylığı için başvuruda bulundu. Adaylık başvurusunun ardından konuşan Gümüş, “Ali Dinçer’in, Vedat Dalokay’ın, Terzi Fikri’nin yaptığı gibi belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz” dedi. Öte yandan Çankaya’da Avukat Sedat Vural ön seçim yapılmayacağı için aday adaylığından çekildiğini açıkladı.