CHP'den İYİ Parti'ye yeniden ittifak teklifi! Akşener bu yanıtı verdi

CHP'den İYİ Parti'ye yeniden ittifak teklifi! Akşener bu yanıtı verdi
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. Akşener'in Özel'i kapıda karşılamaması dikkat çekti. Görüşme sonrası açıklama yapan Özgür Özel, ''Biz İYİ Parti'ye işbirliği içinde olup olamayacağımızı sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bir yanıt aldık'' dedi. Akşener ise konunun pazartesi günü Genel İdare Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP lideri Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti. 

Akşener kapıda karşılamadı

Özel'i kapıda Akşener'in karşılamaması dikkat çekti. İki liderin yerel seçim için ittifak konusunu görüştüğü öğrenildi. 

Görüşmenin ardından açıklama

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özgür Özel, "Biz İYİ Parti'ye işbirliği içinde olup olamayacağımızı sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bir yanıt aldık" dedi. 

Özel, ''Yaptığımız görüşmede önemli değerlendirmeler yaptık. İYİ Parti'nin bir genel idare kurulunda aldığı kararla aldığı 'irade beyanı vardı. İttifak kelimesi yoruldu. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği ve ikili işbirliklerini içeriyor. Biz İYİ Parti'ye yerel seçimlerine ilişkin işbirliği için olamayacağımızı, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu, eğer mümkün olursa yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizin yöneticilerinin görevlendirilip görevlendirilemeyeceğini sorduk. Bu konuda bir cevap aldık." ifadelerini kullandı. 

Akşener ise Özel'e teşekkür ederek, "Bizim bir kararımız var; 81 ilde tek başımıza seçime girmek şeklinde. 'İki siyasi parti olarak, hiç değilse bazı yerlerde iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, acaba Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' özü bu. Biz de arkadaşlarımızla konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak kurulu toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu GİK'te soracağız. Onlar nasıl cevap verecek, orada göreceğiz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

"Özgür Özel randevu istedi"

Akşener dünkü grup toplantısında görüşmeye ilişkin "Sayın Özgür Özel randevu istedi, ben de verdim. Bilmiyorum gerisini" demişti.

İYİ Parti kurmayları görüşmenin bir ‘nezaket görüşmesi’ olacağını söylerken, ilerleyen günlerde işbirliğine yönelik görüşmelerin de yapılabileceğini aktarmıştı.

Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise “Bu görüşmeyi bir ittifak, bir işbirliği görüşmesi olarak görmek doğru olmaz. Bu görüşmenin nereye evrileceği genel başkanların toplantı sonrası yapacağı açıklamaya bağlı” ifadelerini kullanmıştı.