CHP'li Akın Adalet Yürüyüşü'nde Madımak Katliamı'nı unutmadı

CHP'li Akın Adalet Yürüyüşü'nde Madımak Katliamı'nı unutmadı
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Adalet Yürüşü’nde Sivas Madımak Katliamı’nı unutmadı.

Madımak’ın 24. Yıl dönümünün Adalet Yürüşü’nde denk gelmesi nedeniyle Ahmet Akın, Adalet Yürüşü’nde ‘‘Madımak için Adalet’’ yazılı tişörtle yürüdü. Akın ayrıca yazılı bir de açıklama da bulundu. Akın'ın açıklaması şöyle;

‘‘Her yıl 2 Temmuz’da aynı acıyı bir kez daha hissettiğimiz; aydınlarımızı, sanatçılarımızı, vatandaşlarımızı kaybettiğimiz bugün, ülkemiz için kara bir gündür. Zanlıların hala cezalandırılmadığı, avukatları milletvekili yapılarak ödüllendirildi bir insanlık suçudur.
Sivas’ın acısı hiç dinmedi, adalet Sivas için hiçbir zaman yerini bulmadı. AKP döneminde zaman aşımına uğratıldı. İşte AKP’nin adaleti budur! Bizler adalet için çıktığımız bu yolda Sivas’ın acısını da yüreğimizde hissederek hayatını kaybeden canlarımız için de yürüyoruz.
O gün ‘‘Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak’’ sözleriyle katliamı yapan cumhuriyet düşmanları bugün de Adalet Yürüyüşü’müzü provake etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Şu asla unutulmasın ki aydınlarımızı yakarak aydınlanma ışığını, cumhuriyet sevdasını söndüremediler.
Katliamda hayatını kaybeden tüm canlarımızı bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyorum.’’