CHP’li Başarır Berlin’den gelen skandal yazıyı açıkladı

Güncelleme:

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru programına katılan CHP’li Ali Mahir Başarır, “İlk kez burada açıklıyorum diyerek” Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin uyuşturucu ticareti yapan bir suçluyu Berlin Federal Mahkemesi’nden istediğini fakat “Ülkenizde hukukun üstünlüğü yok, bu sebeple gönderemeyiz” yanıtını aldığını belirtti.

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin uyuşturucu ticaretinden yargılanan ve Berlin’de bulunan bir suçlunun iadesini istediğini fakat Berlin Federal Mahkemesi’nin Adalet Bakanlığı’na “Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkeleri, son dönemlerde ciddi anlamlarda zedelendiği için bu suçluyu iade edemeyiz” cevabını aldığını belirtti. Başarır, Adalet Bakanı Gül’ün nasıl bu yazıyı kabul ettiğini sordu ve tepki gösterdi.

“YIRTAR ATARIM”

İşte CHP’li Başarır’ın açıklamaları;

“Bunu ilk kez burada açıklayayım. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticaretinden yargılanan ve Berlin’de bulunan bir suçlunun iadesini istiyor. Bakanlığa yazı yazıyor, bakanlık da Berlin Federal Mahkemesi’ne yazıyı yolluyor. Berlin’den ‘Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkeleri, son dönemlerde ciddi anlamlarda zedelendiği için bu suçluyu iade edemeyiz’ diye yanıt geliyor. Peki bakan ne yapıyor? Bu yazıyı alıp mahkemeye yolluyor. Bunu yapan Adalet Bakanı… Eğer Türkiye’de hukuk, adalet ve yargı bir yerde dursaydı. Bu ülkenin Adalet Bakanlığı derhal, Dışişleri Bakanlığı ile bir yazı yazıp, Berlin’e yollardı. ‘Hadi oradan burası bir hukuk devleti!’ derdi. Peki bakan ne yaptı? Yazıyı aldı ve bir üst yazıyla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yolladı. Yani kabul etti.”