DAVUTOĞLU: SEN İSRAİL'İN SÖZCÜSÜ MÜSÜN ?

DAVUTOĞLU: SEN İSRAİL'İN SÖZCÜSÜ MÜSÜN ?

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin Niğde mitinginde halka hitap etti.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

TAKSİM BİZİM İÇİN KUTSAL NASIL BİR SÖZ

Yarın da gösteri yapmak isteyen, kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, HDP'nin eş başkanı diyor ki, Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, Taksim'de bizim için kutsal. Yahu bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol o senin bileceğin şey ama biz kâbeye laf söyletmeyiz.

"MÜFTÜ EFENDİ CEVAP VERSİN"

Şimdi bir müftüyü vekil gösterdiler. Ben ona sesleniyorum, bu nasıl söz? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Demirtaş’a ya bir ders versin. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. İsteyen anarşist, ister ateist olur, ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez.

"SEN İSRAİL'İN SÖZCÜSÜ MÜSÜN?"

Doğu'da Müftü efendiyi aday gösterdi, Batı'da Taksim’e çıkıp burası kâbedir bizim için diyeceksin öyle mi? Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan kardeşlerime sesleniyorum, Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa diyor, yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal.

"YENİ MATEMATİK FORMÜLÜ GELİŞTİRMİŞ"

Birisi diyaneti kaldıracağız diyor, Kılıçdaroğlu yeni bir matematik formülü geliştirmiş. 1+8+4. 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını gizli gündemle gündeme getiriyor. Yani 8 demek, imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek. Bir daha bu millete 28 Şubat'ı getirebilirler mi?

"MAAŞINDAN HABERİ OLMAYANA GÜVENİLİR Mİ"

Buraya gelip konuşacak olanlar, konuşur Ak Parti yapar.  Evvelsi gün bir olay oldu. Kayseri Başkan yardımcısıyla mahkemeliklerdi, iftira attı. Ne oldu. Karar kesinleşti, Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz geldi haciz. Maaşında haberi olmayana güvenilir mi. Millete gitmeyip notere gidene güvenilir mi. 

"SİZİN PATATESİNİZE AŞIK OLAYIM"

Biz sözümüzün eriyiz Kılıçdaroğlu bizimle millet arasında ne noter girer ne foter girer. Buraya gelmiş tarım konusunda konuşmuş. Rakam bilmediği için Hollanda ile Türkiye’yi kıyaslıyor. Avrupa’nın en büyük tarım ülkesi Türkiye’dir.  118 milyar dolartarım hasılatımız var. Avrupa birincisiyiz dünya üçüncüsüyüz.  O güzel patatesi yetiştiren Niğdeliler ya sizin patatesinize aşık olayım. 

Türk kültürünü örfümüzü bilmeyen birisi diyor ki bu Suriyelileri geri göndereceğiz. Ağa babası da Azeri kardeşlerimizi Ruslara vermişti. Niğdeliler Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkacak mısınız… Biz sahip çıkarız çünkü biz kudretliyiz… Onlar Sakarya depreminde kendi vatandaşına bile sahip çıkamadı. Nepal’deki depreme ilk giden uçak Türkiye’nin uçağı oldu.