Davutoğlu'ndan HDP'li vekile 'İngilizce' tepkisi

Davutoğlu'ndan HDP'li vekile 'İngilizce' tepkisi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran Ertuğrul Kürkçü, Davutoğlu'nun tepkisiyle karşılaştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye sert yanıt verdi. Davutoğlu'ndan 'gerilla' ifadesine de tepki geldi.

Davutoğlu şöyle dedi:

"Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde TürkBaşbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim. Kim yaparsa yapsın eğer sokaklara mayın döşerse, keskin nişancı yerleştirirse, bomba yüklü araçlarla vatandaşlarımıza saldırırsa, onunla mücadele etmek benim görevimdir ve her Türk vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar mücadelemiz sürecektir."

571614d1c03c0e58084bd18d.jpg

KÜRKÇÜ'YE 'GERİLLA' TEPKİSİ

Davutoğlu, "Şimdi Sayın Kürkçü, Cizre'de Silopi'de yaşıyor olsaydı, Çocuğunuz mayınla döşenmiş sokaklardan okula gitseydi, bir yakını 10 teröristin roketin atıldığı Cizre, Silopi hastanesinde çalışıyor olsaydı, bir akrabası Kızılay'da yürürken canına kastedilen insanlardan biri olsaydı,herhalde 'gerilla' değil, 'alçak terör örgütü' derdi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Türkçe dinleyip anlamayı bilseydiniz sorunuzun cevabının bu satırlarda olduğunu anlardınız" diye ekledi.